15'
Guido Camps (schot)

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

10 september 2011 12:30

De eerste wedsrtijd van het nieuwe seizoen is voor Heren 9 uit bij Domstad/Majella geëindigd in een 4-2 nederlaag. Met veel nieuwe gezichten werd er enthousiast aan de wedstrijd begonnen. Heren 9 speelde in een 4-2-3-1-formatie, ookwel bekend als de opstelling die Oranje gebruikt. Domstad/Majella begon sterk en speelde ver vooruit, waardoor Heren 9 nauwelijks de middenlijn passeerde. Wanneer dit echter wél gebeurde, kwam er ook meteen een gevaarlijke aanval uit voort. Al vroeg in de wedstrijd opende controleur en debutant Ernst-Jan Kuiper de score met een uitstekend geplaatst schot over de keeper. Niet veel later werd het zelfs 0-2 door een schuiver van spits Guido Camps tussen de benen van de keeper. Hierdoor zette Domstad/Majella verder aan, wat veel effect had op de score: bij rust stond het zelfs 3-2.
Heren 9 ging in de 2e helft op zoek naar de aansluitingstreffer en speelde daarom met een extra spits, in een 4-4-2-formatie. De druk werd opgevoerd en de sterke verdedigingslinie gaf weinig kansen weg. Bij vlagen werd er goed gecombineerd, maar een gevaarlijke poging bleef uit. Een goal van Jasper Timmerman werd (onterecht) afgekeurd, en een vrije trap van Pieter de Wit werd door de keeper knap gestopt. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Domstad/Majella de beslissende treffer vanuit een vrije trap, waarmee de einstand 4-2 werd.
Na afloop was de stemming desondanks positief. Met veel nieuwe spelers moet het team nog beter op elkaar ingespeeld raken en ook zal een betere conditie het spel ten goede komen. Aankomende woensdag dus maar weer hard trainen, zaterdag wacht een ontmoeting met IJFC7 op Olympos.