70'

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

16 april 2011 12:30

Dames 5 dankt winst aan keepster en tegenstander

UTRECHT – Met nadrukkelijke medewerking van Zwaluwen Utrecht heeft Dames 5 met het minimale verschil gewonnen: 1-0. Halverwege de tweede helft tikte een verdedigster per ongeluk de bal in eigen doel. Even daarvoor had keepster Marjolein een strafschop gestopt van dezelfde speelster. Zo kwam de thuisploeg goed weg. Ondanks een enorm veldoverwicht en voldoende mogelijkheden lukte het de paarse dames niet zelf te scoren. Daarom dankte het na afloop de doelvrouw en de tegenstander.

Tegelijk was iedereen zich ervan bewust dat de drie punten niet kon verbloemen dat de productie na de winterstop ernstig hapert. Waar voor de winterstop nog makkelijke winsten werden geboekt, gaat Dames 5 nu vaker de rust in met nul doelpunten. Zo ook tegen Zwaluwen Utrecht en dat had de ploeg aan zichzelf te danken. Zonder venijn en uit te blinken kwam het voldoende voor de goal, maar veel te weinig schoten bevatten precisie en kracht. Ody had het geluk dat het geen tegenstander trof met geraffineerde aanvalsters. Zelf konden we maar twee van origine verdedigers opstellen, waardoor Anouk genoodzaakt was om back te spelen en Rosa zakte een linie terug als voorstopper. In de praktijk speelde ze haar vertrouwde rol als verdedigende middenvelder, omdat de tegenstander weinig aanvallende capaciteiten bezat.

In de eigen gelederen stonden drie dames voorin geposteerd. Aan Joline en Lou de taak om het veld breed te houden op beide flanken en Emma kreeg de taak mee als aanspeelpunt voorin te fungeren. Achter dit drietal stond een aanvallend ingesteld middenveld met Nienke, Manon en Floor en omdat ook Rosa vaak naar voren sloop, was het een eentonige eerste helft. Maar omdat de eindpass ontbrak, er teveel misging in de afronding en Manon te weinig in stelling werd gebracht, had de keepster van Zwaluwen geeneens een hele lastige middag. Bijna had Nienke haar mooiste goal in haar Ody-tijd gemaakt. Helaas ging de volley vanuit de draai net over. Hetzelfde voorbeeld volgde Joline met een schot over het doel en de overige kansen waren ook niet besteed aan de studenten.

Niet dat de wanhoop toesloeg, maar in de wetenschap dat iedere tegenstander ook een kansje krijgt, voetbalt het toch lekkerder met een snelle voorsprong. De jacht ernaar toe verliep verre van vlekkeloos. Bij een schaarse tegenval trok gastspeelster Tessa aan de noodrem en vloerde haar tegenstandster in de zestien. Stand-in keep Marjolein hield ons op de been door niet een hoek te kiezen en de harde hoge poging in twee instanties te pakken. Vijf minuten later volgde de verdiende voorsprong al was de manier waarop niet iets om trots op te zijn. Een onooglijke situatie eindigde in een schlemielig eigen doelpunt. In het restant bleef het daarbij. Met name Lou had daar nog verandering in kunnen brengen. Na rust was ze haar directe tegenstander continu de baas, maar in plaats dit te belonen met een doelpunt schoot ze een grote kans – illustratief voor de fase waarin Dames 5 momenteel zit – naast.