Emma Rotman (schot)

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

9 april 2011 14:30

Dames 5 doet zichzelf tekort tegen Aalsmeer

AALSMEER – Op cruciale momenten heeft Dames 5 de wedstrijd tegen Aalsmeer onnodig uit handen gegeven. En daarmee deed de ploeg zichzelf ernstig tekort. Buiten de eerste tien minuten domineerden de Utrechtse studenten de gehele wedstrijd en liet het tot de zestien verzorgd spel zien. Maar waar Dames 5 het hele duel dreigend blafte, was het Aalsmeer dat drie keer venijnig beet: 3-1. En dus dropen de paarse dames teleurgesteld af met de staart tussen de benen in de wetenschap dat de ereplaatsen steeds verder uit het zicht verdwijnen.

Net zoals vorige week begon Ody uitzonderlijk slap en slecht en dat was tegen de momentenploeg uit Aalsmeer dodelijk. De tegenstander, bestaande uit wat matige dames en een paar speelsters die het verschil maakten, sloeg snel toe en daardoor liep Dames 5 direct achter de feiten aan. Het begint een beetje een herhalend refreintje te worden in de confrontaties tegen de sterkere ploegen. Matig starten, op achterstand komen en daarna toch het initiatief pakken zonder echt tot gevaarlijke kansen te komen. Want als Dames 5 op dit aspect vooruitgang boekt, moeten zulke wedstrijden makkelijk te winnen zijn. Het elftal kreeg tegen Aalsmeer versterking van Gabriëlle, vriendin van Rosa, die de hele wedstrijd op de voorstopper positie speelde. Die vacature was ontstaan, omdat Suus de handschoenen aan had getrokken vanwege de blessure van Priscilla. Ondanks enkele prima reddingen kon ze haar doel niet schoon houden.

Veel te snel viste ze het leer uit het net. Dames 5 speelde slordig, bezieling ontbrak en niemand stond op om het tij te keren. Pas na het tegendoelpunt durfde de ploeg te voetballen en legde het haarfijn de zwaktes van Aalsmeer bloot. Ody had op vrijwel iedere positie de rust om een medespeler te vinden en op de rechtsback positie, waar eerst Anne en daarna Dames 6 speelster Franca speelde, lag veel ruimte voor aanvallende impulsen. Het contrast tussen beide ploegen was groot. Aalsmeer gokte op een ingeving van de bepalende speelsters en Dames 5 probeerde met combinatiespel de zestien bereiken. Het resultaat was onvoorstelbaar veel balbezit op de helft van de tegenstander, maar wel een 1-0 achterstand. Schoten van Rosa en Manon misten kracht en precisie. Eén keer diende zich een grote kans aan. Nienke bereidde goed voor, maar Emma wist de voorzet niet goed te raken en in de rebound knalde Manon net naast.

Te vaak was het net niet en door Gabrielle een post naar voren te schuiven, hoopten we op meer schotkracht. Maar toen twee minuten na rust Aalsmeer een snelle en vloeiende aanval opzette, wat de 2-0 betekende, kwamen we bedrogen uit. Weer ontstond het eentonige spelbeeld uit de eerste helft. Emma drong vaker door in de zestien en 25 minuten voor tijd scoorden we vrij gelukkig de aansluitingstreffer. Een korte hoekschop ontving Emma weer terug en haar voorzet richting tweede paal viel binnen nadat de keepster mis taste: 2-1. Minimaal een gelijkspel hing in de lucht. De duimschroeven werden aangedraaid. Manon wurmde zich vrij en vond de vuisten van de goalie en ook Emma manoeuvreerde zich in scoringspositie, maar beide pogingen sloegen niet tegen de touwen. Vijf minuten voor tijd sloeg Aalsmeer wel toe in een schaarse counter en won het de wedstrijd met 3-1 waarin Dames 5 voetbalde en de thuisploeg de punten inde.