93'

He1 - Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse D

9 april 2011 14:30

Bogerd, F.M.

In Nederland zeggen we dat keepers zijn gaan keepen, omdat ze niet goed genoeg kunnen voetballen (zie Teun). In Brazilië zeggen ze dat keepers of homo zijn, of gek. De oude keeper van PSV, Gomez, noemde zichzelf daarom altijd een beetje gek. Zijn vrouw kon dat beamen. Ik betwijfel of de keeper van DOSC een vrouw heeft. Hoewel er in zijn geval geen vrouw aan te pas hoeft te komen om te beamen dat hij een beetje gek is. Dat bleek namelijk aan het einde van de wedstrijd al.

Het was lekker weer in Den Dolder op zaterdag 9 april. Een perfecte dag voor een mooi potje voetbal. Het tegengestelde bleek waar. Zowel van DOSC als van Odysseus werd slecht voetbal op de mat gelegd. De rode lantaarndrager vocht voor een laatste kans op lijfbehoud, Odysseus probeert nog steeds nacompetitie veilig te stellen. Deze mix van na te streven doelen zorgde voor slecht voetbal.

Passes waren onnauwkeurig, voorzetten werden slecht afgeleverd en het tempo lag veel te laag. Gelukkig was daar, na 5 minuten spelen, onze held met een torso waar iedereen u tegen kan zeggen. Het was Paultje ‘Rambo’ Roumen die uit een slecht weggewerkte corner de bal op zijn borst kreeg, waarna het leder tegen de touwen vloog van het vijandige doel. 0-1.

Odysseus probeerde druk te zetten en creëerde enkele kansjes, maar verder dan een kopbal op de paal kwam Ody niet. DOSC kon ook geen vuist maken en bracht de paarse helden niet in de problemen. Op slag van rust was het wel raak voor Odysseus. Adam ‘Verlano/Haartje’ Verhaar kwam door op de linkerkant. In zijn actie besloot hij te schieten. Uit zijn bedoelde schot kwam een fantastische voorzet, welke niet te missen was door Willem ‘Street’ Verweij. 0-2 en rust.

In de rust stond keeper Teun ‘Bokito’  Heuvelink op. Een carrière als trainer is in de toekomst meer dan wellicht voor hem weggelegd. Met een speech vol passie, vuur en uitspraken als “We spelen reactionair voetbal” kwam de toekomstige trainer in ons Teuntje naar boven.

De woorden van Teun bleken echter niet aan te zijn gekomen bij de rest van het team. DOSC maakte namelijk binnen 10 minuten na rust de 1-2. Misschien ben je dus toch niet zo’n goede trainer Teun!

Odysseus was weer wakker, DOSC was nog in de wolken van hun aansluitingstreffer. Dit bleek uit het zeer matige optreden van hun centrale verdediger, die voor een moment gelegenheidsback was geworden. Na druk zetten van Willem Verweij speelde de ongelukkige Dolderse voetballer de bal te zacht terug op zijn doelman. Karim ‘de Kluns’Aref zag het gebeuren, zette druk op de keeper, en scoorde doordat hij de doelman een goed blok zette. De bal rolde lullig over de doellijn, maar ach, lelijke doelpunten tellen ook!

Odysseus bleef druk zetten en loerde op de 1-4. En daar was Farley ‘ik heb een keppeltje op, maar dat is vet moslimachtig’ Dams. Jesse ‘Koning Kluts’ van den Berg gaf een fantastische steekbal op Adam Verhaar, welke de bal dit maal wel doelbewust voortrok op Farley. Laatstgenoemde aarzelde niet en knalde de beslissingstreffer binnen.

Hierna probeerde DOSC wel, maar echt lukken deed het niet. Tot in de slotminuten, toen de ploeg uit Den Dolder nog eenmaal scoorde. Echt van belang was het niet, want Odysseus kwam niet meer in de problemen. Een 2-4 winst is prima in Den Dolder, ook al werd dat bereikt met slecht voetbal!

Maar om even terug te komen op de eerste alinea. Keepers zijn dus gek. De Dolderse doelverdediger had een aantal frustraties, misschien een tijdje niet geneukt of zo. Maar die frustraties wilde hij botvieren op een speciaal persoon. Die persoon was Adam ‘Lieverdje’ Verhaar. Ondergetekende was al langs de doelman gelopen, die vastberaden bij de kleedkamers stond te wachten. Een klein “Succes verder” van mijn kant kwam er nog uit, welke hij ogenschijnlijk goed opvatte. Niet wetende dat hij iets in gedachten had. Een daad, dat zou hij doen. Iets waar Odysseus alleen maar bang van zou worden en nooit meer terug zou willen komen in Den Dolder. Zoveel haat, zoveel vastberadenheid, zoveel agressie die in de nummer 1 van DOSC omging. En dat allemaal gericht op één persoon. En het moment was daar. Adam, de mooiboy van het team (samen met de Pul, dat wel) komt met stevige tred aangelopen. Blij met de overwinning wil hij de kleedkamer instappen om een lekker biertje te drinken. De stevige tred zet zich voort tot de ingang van de kleedkamer. Alwaar de doelman hem staat op te wachten. Zonder aarzelen buigt de doelman het hoofd lichtjes. Adam denkt “och, wat aardig, hij buigt voor me”. Maar dan volstrekt zich een ander tafereel dan Adam in zijn hoofd had voorgesteld. Hij ziet het voorhoofd van de doelman als een ongestelde koe op zich af komen en voelt het daarna op zijn jukbeen. Adam, verward door de klap die hij kreeg van de doelman, loopt vervolgens verder de kleedkamer in. Pas als hij zit, realiseert hij zich dat hij toch echt een kopstoot op zijn jukbeen heeft gekregen. Dan springt hij snel onder de douche. Lachend om de doelman.

Keepers zijn gek. Adam kan er om lachen. Wel jammer dat een zeer faire pot zo moet eindigen.