FZO 1

West 1 4G Za - 08/09

13 september 2008 14:30

Odysseus’ 91 verslaat zwak FZO

Het is vandaag 13 september. Voor Odysseus’91 de eerste wedstrijd van het seizoen. Het eerste weekend waren we vrij omdat we met een oneven aantal clubs in de competitie zitten. Er zaten een aantal opvallende uitslagen tussen. Zo verloor onze tegenstander van vandaag, FZO met als trainer Piet Schrijvers, hun eerste wedstrijd met 1-6.

Vandaag dus FZO op het programma en wij waren gewaarschuwd. Met een 1-6 nederlaag opzak verwachte wij een ploeg die deze nare smaak wilde wegspoelen. Odysseus’91 begon, zoals je dat van een thuisspelende ploeg mag verwachten, geconcentreerd en agressief. De eerste kansen ontstonden al na een paar minuten. Farley Dams passeerde knap twee man en schoot vervolgens op de paal. Niet veel later verscheen Jöbke Janssen alleen voor de keeper alleen zijn lobje ging net over.

Net toen FZO wat beter in de wedstrijd begon te komen, sloeg Odysseus toe. Na goed doorzetten op het middenveld belandde de bal bij de zeer sterk spelende Loek Dresen. Hij zag in zijn ooghoeken Gijs Hobbelink diep gaan en wist met een schitterende crosspass deze loper te bereiken. Gijs controleerde op volle snelheid de bal met de borst en schoof vervolgens de bal onhoudbaar achter de keeper. Tien minuten later leidde weer een hele mooie aanval de 2-0 in. Jöbke Janssen trok goed naar binnen waardoor de gehele linkerflank oplag. De opkomende linksback dook dat gat in en kreeg de bal op het juiste moment aangespeeld. Oog in oog met de keeper bleef Rik Molenaars koel en tekende hij de voor de 2-0.

De tweede helft begon zoals de eerste. Odysseus bepaalde het spel en tempo en FZO corrigeerde waar het kon. In de rust was Farley Dams vervangen omdat hij teveel last onderving van een trap op zijn knie. Centrumspits Roelant van der Sanden was zijn vervanger, later meer over hem. Hoewel Odysseus niet meer zo frank en vrij combineerde als in de eerste helft kreeg het kans op kans. Vooral Roelant van der Sanden had niet zijn dag maar dat gebeurt iedereen wel eens.

Gelukkig bleef de schade voor FZO beperkt. 2-0 gaf niet de verhoudingen weer maar de drie punten bleven in ieder geval in Utrecht. Volgende week naar Vliegdorp, die ook al niet zo’n goede competitiestart hadden, hopelijk kunnen we daar behalve goed te voetballen ook wat meer doelpunten maken.