... (schot)

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

19 maart 2011 12:45

Dames 5 erkent haar meerdere in SCW

RIJSENHOUT – Na de tweede 2-1 nederlaag op rij, nu tegen SCW, is Dames 5 afgegleden naar de vijfde positie. Daarmee ziet het de titelkansen fors slinken. Ondanks het gevoelige verlies konden de paarse dames het resultaat makkelijker accepteren dan een week eerder. De wedstrijd tegen SCW was pittig, maar fair en na negentig minuten strijd concludeerde Odysseus  dat de uitslag niet helemaal onterecht was. De tegenstander kwam vaker voor het vijandige doel en had achterin de zaakjes aardig op orde tegen onze drie voorwaartse krachten.

Dat betekende zeker niet dat Dames 5 volstrekt kansloos was. De Utrechtse dames kregen een kwart wedstrijd de tijd om een gelijkspel uit het vuur te slepen en met nog een paar minuten op de klok kreeg Rosa dé kans op 2-2. Een afgeslagen voorzet rolde richting haar linker en met de keeper liggend op de grond koos de middenvelder voor een directe poging van een meter of tien. Tot teleurstelling van alles wat paars een warm hart toedraagt, ging het schot net over en dus is er nu alles aan gelegen om volgende week revanche te nemen op GeuzenMiddenmeer om het zelfvertrouwen weer op te krikken. Dames 5 moest in aanloop flink wat concessies doen in de opstelling. Linda, Lou en Priscilla sloten zich aan in de ziekenboeg en omdat ook Ankie, Manon, Anouk en Nienke verhinderd waren, moesten flink wat bronnen aangeboord worden om met dertien speelsters af te reizen naar Noord Holland. Joline kwam met nichtje Lieke op de proppen en Irene charterde keepster Marjolein. Ook de trainingsleden Anne en Mara draafden op, waardoor Dames 5 met een uniek gelegenheidselftal aantrad.

De drang om de kater van een week eerder weg te spoelen was groot. Geertje nam de positie van laatste man in en het begin van de wedstrijd verliep redelijk probleemloos. Odysseus trof een tegenstander die maar één wedstrijd had verloren en snel werd duidelijk waarom. Balverlies op het middenveld bracht de sterke spits en stelling en die liftte de bal het doel in: 0-1. Na een lastige fase pakte Dames 5 het initiatief, won het duels op het middenveld en met de dreigende Lieke, die zo af en toe een aardige individuele actie in huis had, ontstond er ook gevaar. De gevaarlijkste actie kwam na een half uur spel. Lieke wurmde zich vrij op rechts en zette prima voor in de zestien waar Emma positie koos. Helaas kwam het leer op ongelukkige hoogte langs vliegen, te hoog voor de voet en te laag voor de kop, waardoor de mogelijkheid voorbij ging. Dames 5 besefte zich in de rust maar al te goed dat alles nog open lag en omdat met name het laatste deel van de eerste helft succesvol verliep, ging het vol vertrouwen de tweede helft in.

Daarin slikte Dames 5 te snel de 2-0. SCW, al het hele duel levensgevaarlijk met strakke corners, verdubbelde de score door in een rommelige situatie binnen het vijfmetergebied binnen te tikken na een hoekschop. De opdracht was helder, heel snel de aansluitingstreffer forceren en het uitspreken is moeilijker dan uitvoeren. Mara, Emma, Lieke en Floor hadden het lastig voorin. SCW had met de fanatieke laatste man een sterke defensieve troef in handen. In de 67e minuut was het dan eindelijk raak. Mara kreeg de bal, nam even de tijd en met een rustig laag tikje verschalkte ze de keepster vrij eenvoudig: 2-1. Dames 5 smeet met krachten, zag Suus nog uitvallen en langzaam ebde het verweer steeds verder weg. En omdat SCW putte uit een selectie van zeventien dames oogde de thuisploeg fitter en bleven de roodhemden, op de kans van Rosa na, vrij eenvoudig op de been tot het laatste fluitsignaal van de voortreffelijke scheidsrechter.