He9 - Mannen Zaterdag reserve, 9, 6e klasse 621

12 maart 2011 11:30

VSC “fucking” 10 vs. Odysseus 9

Voetballen tegen VSC is meer dan een potje ballen, het is een beleving. Men waant zich namelijk in één van de lagere klassen van het Engelse voetbal. Dit is te danken aan de centrale verdediger van VSC 10. Een Engelsman die zijn nationaliteit vol trots over het veld schalt. Tijdens de thuiswedstrijd mochten we ons al verheugen op de legendarische quote: “put that fuckin’ flag up your ass”. En ook deze keer vlogen er weer veel juweeltjes over het veld, met als overkoepelend thema: neuken (fucking).

Maar naast dit stukje Engelse cultuur was er nog een reden om afgelopen zaterdag naar de wedstrijd VSC 10 Ody 9 te komen kijken, het was namelijk een erg spannende wedstrijd. In eerste instantie leek het op papier alsof er twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar stonden; de nummer zes tegen de nummer zeven. Echter na de ranglijst beter bestudeerd te hebben zag men dat VSC drie wedstrijden minder had gespeeld en acht punten meer had. Kortom, heren negen stond een uitdagende wedstrijd te wachten.

De wedstrijd begon meteen goed binnen een minuut stond het 0-1 in het voordeel van het negende. Rechtsback Mervin kwam mee op en legde de bal midden in de zestien op de stropdas van Robert, die de bal moeiteloos voor zijn rechter legde en vernietigend uithaalde. Echter de euforie was maar van korte duur, er ontstond een spannend duel. VSC maakte veel gebruik van lange ballen en slimme pasjes, vetrouwend op de snelheid van haar aanvallers. De verdediging van het negende had hier vooral de eerste twintig minuten erg veel moeite mee.

Na ongeveer vijftien minuten spelen kwam de tegentreffer. Na een sliding van Caspar in de zestien, die te laat kwam maar geen speler raakte, gaf de scheidsrechter een penalty. Deze werd moeiteloos door VSC benut. Rond de 35ste minuut viel ook de 1-2 nadat VSC, na weer een hoge bal, een-op-een de verdediging uitspeelde. Dus heren negen ging met een achterstand de kleedkamer in.

Waar de eerste helft de twee teams nog aan elkaar gewaagd waren was dit de tweede helft absoluut niet meer het geval. Ody domineerde! VSC stopte al snel met jagen omdat de passing van het negende, vooral in de verdediging, bijna foutloos was. Hierdoor konden veel aanvallen worden opgezet, echter deze stuitte alsmaar bij de zestien op tien verdedigers van VSC (zie ook PSV-Glasgow Rangers).

Het begon er steeds meer op te lijken dat heren negen een onverdiend verlies tegemoet ging toen, in de laatste minuten, het toch nog gebeurde. Na een goede onderschepping van Ard in de verdediging en een kaats met Caspar gaf Ard een dieptepass door het midden. De verdediger van VSC trapte mis en Robert ging diep, nam de bal aan, liep de laatste tien meter… en schoot feilloos langs te keeper in de korte hoek. 2-2! Meer dan verdiend.

Deze wedstrijd toont duidelijke de vooruitgang die het negende de afgelopen maanden geboekt heeft. Waar voor de winter nog kansloos met 4-2 van VSC werd verloren, domineerde Ody nu en was men zelfs dichtbij de winst. Een wedstrijd die perspectief biedt voor een team dat sinds de winter pas één keer verloren heeft (van de nummer één).