Candia '66 1

He1 - Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse D

12 maart 2011 15:00

Hof, L.C. van 't

Eindelijk scheen zaterdagmiddag de zon weer eens op sportcentrum Olympos. Een redelijk complete selectie trad aan tegen Candia, dat vijf punten lager op de ranglijst stond. Het uitduel in Rhenen werd door Odysseus vrij gemakkelijk gewonnen en met een overwinning vandaag blijft de nacompetitie haalbaar voor het eerste elftal. Dat Candia zeer serieus genomen diende te worden bleek uit hun cijfers van de laatste twee wedstrijden: 6 punten. Na een serie lastige wedstrijden moest Odysseus de draad juist weer op zien te pakken.

Het centrum van de verdediging werd net als de afgelopen weken gevormd door Loek en Wietse, met Lorin en Rik op de flanken. Op het middenveld stonden Jesse, Koning de Pul en Thomas. Het offensieve gevaar moest komen van Karim, Farley en Willem.

Odysseus startte de wedstrijd matig. Het was vooral Candia dat zocht naar de beweeglijke spitsen, al konden die niet veel gevaar stichten. In de 8ste minuut werd een lange bal van Loek beroerd verwerkt door het stramme centrale duo van Candia. Farley was er als de kippen bij - eerder teruggekeerd van zijn wintersportvakantie - om de doorgeschoten bal met buitenkantje rechts net onder de lat te mikken: 1-0. Candia was duidelijk even van slag na deze domper en Odysseus nam het initiatief in de wedstrijd over. Tot goed voetbal leidde dit allerminst en Teun moest zelfs nog reddend optreden op een doelpoging van de rood-witten. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd maar toch viel net voor rust het tweede doelpunt voor Odysseus. Farley zette goed voor vanaf links, Karim schampte de bal die vervolgens voor de voeten van Willem terecht kwam. 5 Minuten daarvoor miste Willem een identieke mogelijkheid (vreemde kopbal in de handen van de doelman), maar nu faalde hij niet en schoot de bal onberispelijk tussen de palen.

De tweede helft ging Candia driftig op zoek naar de aansluitingstreffer. Thomas boorde alle Rhenense hoop op een goede afloop in de 50ste minuut de grond in. Met een magistraal afstandschot in de verre kruising tekende hij voor zijn eerste doelpunt in het paars van Odysseus: 3-0. Bij deze stand was de wedstrijd eigenlijk al lang gespeeld. Candia zette nog wel aan maar kon geen gevaar stichten. Odysseus maakte in balbezit rustig gebruik van de geboden ruimte maar was de bal desalniettemin vaak snel kwijt. Dat de scheidsrechter zichzelf meerdere malen belachelijk maakte met vreemde beslissingen deed er door de ruime voorsprong niet toe.

Dan nog even aandacht voor een fraai staaltje ‘zo moet het dus niet’. Met nog 10 meter te gaan tot de achterlijn dacht Molenaars de bal wel af te kunnen schermen – 3-0, ach, wat kan ons nou gebeuren? – de belhamel met nummer 7 dacht daar anders over en ontfutselde hem vrij eenvoudig de bal. Wonder-boven-wonder miste de net ingebrachte spits via het been van Wietse.

Nee, dat was geen nonchalance, dat was gewoon een beetje dom. Gebeurt ook nie meer ;).

Door de 3-0 overwinning en het verlies van Renswoude bij Valleivogels stijgt Odysseus naar de 5e plek. Eén punt minder dan Elinkwijk, dat punten liet liggen bij Lopik. Volgende week wacht ‘de rode lantaarn’ Hees.