75'

He10 - Mannen Zaterdag reserve, 10, 6e klasse 623

12 maart 2011 10:00

Ody10 verslaat koploper OSM’75

Na het knappe, maar ongelukkige gelijkspel van twee weken geleden boekt Heren 10 haar eerste overwinning na de winterstop. De bezoekers van OSM’75 gingen na een spannende wedstrijd zonder punten naar huis. Dominique Reinecke, de stoere spits met de vrouwelijke naam, liet met twee doelpunten wederom zien van onschatbare waarde te zijn.

De uitwedstrijd tegen OSM in het begin van het seizoen werd kansloos verloren door Ody10. De score bleef toen steken op 4-0, maar een verlies met dubbele cijfers was niet minder terecht geweest. Ook was OSM de laatste elf wedstrijden ongeslagen, een zware dobber dus.

Aanvoerder Temprano-en-el-Prado deed zijn naam (maar wel zijn reputatie) geen eer aan door te laat op Olympos aan te komen. Iets wat hij later die dag overigens moeiteloos overdeed bij zijn werk en het Ody-feest. Desondanks begonnen de Paarse Eindbazen sterk aan de wedstrijd. OSM werd vanaf het fluitsignaal vastgezet en wist tegen de goed spelende Paarse verdediging geen vuist te creëren.  Dat een van de paarse verdedigers Freek uit Heren 2 was zal misschien een heel klein beetje hebben kunnen geholpen. Aanvallend was Ody10 wel dreigend, vooral via Shannon Schwarzkopf, maar kon het niet veel kansen creëren.  Halverwege de eerste helft viel de 1-0. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht door Schwarzkopf, Dominique stond op de goede plaats bij de eerste paal en scoorde, zoals het een echte Duitse betaamt, een lekker vies doelpunt. Vanuit een moeilijke een hoek, tussen een paar benen van de tegenstander en de paal en met een mooie zweem van buitenspel prikte hij de bal binnen. Vlak voor rust leek de 2-0 te worden binnengeschoten door Koemoe, maar het doelpunt werd (onterecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust begon OSM sterk. Ody10 kwam er niet meer uit en de druk op de verdediging werd steeds groter. Uiteindelijk bezweek de verdediging dan ook onder de druk en na een dekkingsfout van Temprano kon OSM de 1-1 binnen tikken. Na de gelijkmaker werkte Odysseus zich langzaam maar zeker onder de druk uit. Een liefdevolle scheldpartij tussen Temprano en Lody Kapling bleek de ommekeer. Een vrije trap van eloquente Koemoe kan nog worden gepareerd door de OSM doelman, maar op een inzet van de mannelijke Dominique na een mooie voorzet van “Jorito-laat-ik-eens-middenin-de-winter-een-hele-dag-met-onbloot-bovenlijf-gaan-lopen” was de doelman kansloos. OSM zette nog eenmaal aan voor de gelijkmaker, maar verder dan een buitenspeldoelpunt kwamen ze niet.

Een knappe overwinning van Ody10 dus! De overwinning werd later die avond, mede dankzij de aanwezigheid van vele minderjarige broertjes en zusjes, uitbundig gevierd in het K-Sjot.