71'

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

19 februari 2011 15:30

Dames 5 houdt de druk hoog op concurrenten

AMSTERDAM - Dames 5 lijkt patent te hebben om de tegenstander in de eerste tien minuten op een kansloze achterstand te zetten. Ook tegen De Meer opende de paarse brigade scherp en effectief. Na een razendsnelle 0-2 voorsprong speelde het elftal een stabiele wedstrijd, gaf het geen kans weg en trakteerde het de thuisploeg op een 0-5 nederlaag. Met drie punten op zak koersten de Odysseus-dames richting Utrecht in de wetenschap dat het druk hoog houdt op de directe concurrenten in de titelstrijd.

Een opmerkelijke hoofdrol was weggelegd voor Emma. De spits trof tweemaal doel in de eerste helft, maar was in de tweede helft vaak doelwit van fysiek geweld. Ze waande zich als enige een paars botsautootje op een Amsterdamse kermis waarin alle rode botsautootjes het op haar gemunt hadden. Bont, dizzy en blauw nam ze na afloop de schade op die mee leek te vallen. Ook Marije kwam niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Snel in de tweede helft gooide ze noodgedwongen de handdoek in de ringen na haar enkel te hebben verzwikt, maar ook deze kwetsuur lijkt niet ernstig te zijn. Ook was er goed nieuws uit de ziekenboeg. Na heel voorzichtig steeds meer speelminuten te hebben opgebouwd, maakte Irene voor het eerst de magische negentig minuten vol. Op de linkshalf positie had ze het goed naar haar zin.

Iedereen zat eigenlijk wel goed in hun vel in de eerste fase. Een klein kansje was dan nog wel voor De Meer, maar dat bleek een incidentje te zijn. Rustig balbezit leidde ertoe dat in de achtste minuut de 0-1 ontstond. Manon schoot, keeper loste en Emma schoot zoals het spits betaamt de rebound keurig binnen. En alsof dat nog niet genoeg was, volleerde Rosa twee minuten later Ody’s tweede tegen de touwen. De middenvelder scoorde haar tiende doelpunt op een wijze waar een buiging voor op zijn plaats is. Een mooie corner van Nienke nam de nummer dertien in één keer op de pantoffel waarna de keeper gedoemd was de bal uit het net te vissen. Daarmee had Dames 5 de ontmoeting eigenlijk al beslist en was het alleen afwachten hoe hoog de score zou oplopen. Een merkwaardige goal van Emma, een rollertje vanaf de achterlijn nadat de keeper uit positie was, betekende 0-3 waarmee de ruststand een feit was. Marije en Rosa konden beiden nog een keer doorlopen op de Amsterdamse keeper, maar lieten de keepster niet kansloos met schoten door het midden.

Tijdens de thee werd de 4-4-2 omgezet in 4-3-3 en dat leverde niet echt het gewenste aanvallende effect op. Vaker speelde het spel zich op eigen helft af, maar echt moeilijk had Priscilla het nooit. Het verdedigende kwintet Suus, Ankie, Linda, Ilona, Geertje en Imke mochten weer een nul bijschrijven op hun rapport. Voorin deed de getergde Lou na vijf minuten in de tweede helft van zich spreken. Een gekraakte corner bracht de keepster uit positie en na goed doorzetten schoot Lou de 0-4 op het bord. Daarmee evenaarde Dames 5 de score tegen De Meer in de tweede competitiewedstrijd op het eigen complex en in de rust had het team zich voorgenomen deze cijfers te verbeteren. Met nog veertig minuten op de klok moest dat klusje te klaren zijn. Toen Emma bijna begraven werd onder de grondvlakte door de robuuste stopper en zich liet wisselen, slaagde het team in deze missie. Bij het eerste balcontact van Geertje blunderde de sluitpost van De Meer opzichtig en was tevens de eindstand bereikt.