70'
Speler onbekend

Competitie Dames 5 08/09

15 november 2008 12:15

De voorbereiding kon niet beter. Het wedstrijdritme was er weliswaar een beetje uit, maar met bijna heel Dames 5 een weekend lang op een boerderij teambuilden kon alleen maar positief uitpakken voor de voetbalprestaties (zie verslag van het weekend in de volgende Purple Brain).

Met dertien man sterk traden we aan tegen de dames van Saestum. Na drie nederlagen op rij wisten we wat ons te doen stond. Met versterking uit Dames 4 (Carly) en een international uit Berlijn (Anouk), begonnen we vol zelfvertrouwen. Het was ook niet zo’n chaos als dat het soms kan zijn in de eerste minuten. We creërden meerdere kansen, maar deze werden nog niet afgemaakt. Na 22,5 minuten werd er van posities gewisseld en werd Lara naar voren geschoven als gelegenheidsspits. Dit had tot gevolg dat er door een pass van Lara en een beetje een blunder van de keeper de 1-0 werd gemaakt. Vervolgens was Saestum vergeten hoe het moest voetballen en vond Lara nog een keer op een schitterende manier het net, en gingen we met 2-0 de rust in.

We mochten van Hugo echter niet op onze lauweren rusten. Saestum zou zich niet gewonnen geven, en we moesten alles op alles gaan zetten om onze voorsprong te behouden. Vanaf de eerste minuut bleek dat Hugo ons niet voor niks gewaarschuwd had. Bij de tegenstander ging het allemaal een stukje scherper en werd er minder balverlies geleden. Wij kregen minder vat op het spel, waardoor er gevaarlijke situaties ontstonden. Door ons werd met grote regelmaat de tactiek van het ‘wegmaaien’ toegepast, om maar geen tegengoal te krijgen. Iedereen bleef zich inzetten, maar we waren niet langer de heersers van het veld. Na een aantal bijna-goals die vakkundig uit het doel geweerd werden door de verdediging of keepster Cora slaagde Saestum er uiteindelijk in te scoren (2-1). Na nog twintig bloedstollende minuten waarin allesbehalve mooi voetbal werd gespeeld klonk uiteindelijk het fluitsignaal van de scheidsrechter en waren we zo blij als een roedel jonge honden die drie maanden niet uitgelaten was. Het was niet onze beste of mooiste wedstrijd, maar ach, een overwinning levert hoe dan ook drie punten op!