Lopik 1

He1 - Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse D

12 februari 2011 14:30

Drost, J.

De wedstrijd tegen Lopik was een belangrijke wedstrijd voor heren 1. Het verschil op de ranglijst
bedroeg voor aanvang namelijk drie punten in het voordeel van Odysseus. Uit in Lopik slaagde wij er
niet in de mannen van Lopik over de knie te leggen, en bleven we steken op 1-1.
Om de aansluiting bovenin te houden en gaatje te slaan met de ploegen onder ons was het dus erg
belangrijk om te winnen vandaag. Pieter had de volgende elf spelers op papier gezet:
plaatsnemen op de bank.
De wedstrijd begon aanvankelijk rommelig door balverlies van beide kanten, hierdoor was het geen
hoogstaande wedstrijd. Naarmate de 1e helft vorderde kwam Odysseus ’91 er steeds beter uit en
creëerde een aantal kansen via de zijkanten. Op het einde van de eerste helft maakte een speler van
Lopik een overtreding waarvoor hij geel kreeg, vervolgens ontving hij deze kaart met applaus wat
leidde tot de uiteindelijke rode kaart. Kort hierna floot de scheidsrechter af.
De tweede helft waarin Odysseus ’91 veel ruimte van de 10 man van Lopik. Deze ruimte was voor
Pieter van der Grift rede om 10 minuten in de tweede helft Lorin Hendriks er af te halen en de taak
voor Jobke Janssen was om voor meer creativiteit voorin te zorgen. Hierdoor ging Loek naar achter
en verhuisde Sebastiaan naar de rechterkant. Kort na de wissel brak de aanvaller van Lopik door,
die onderuit werd gehaald door Sebastiaan wat leidde tot de tweede rode kaart van de wedstrijd.
Echter was deze kaart zeer onterecht. Ook volgens de aanvaller van Lopik, deze kunnen we dus onder
de noemer “goedmakertje” plaatsen. Het enige wapenfeit dat Lopik had in de tweede helft was
de daaruit voortvloeiende vrije trap die op de lat werd geschoten. Odysseus dicteerde de tweede
helft maar creëerde geen echte kansen maar meer mogelijkheden. Deze mogelijkheden in kansen
omzetten is iets waar de komende weken aan gewerkt moet worden.
Volgende week Elinkwijk uit, hopelijk dan wel de drie punten.
BD

De wedstrijd tegen Lopik was een belangrijke wedstrijd voor heren 1. Het verschil op de ranglijst bedroeg voor aanvang namelijk drie punten in het voordeel van Odysseus. Uit in Lopik slaagde wij er niet in de mannen van Lopik over de knie te leggen, en bleven we steken op 1-1.

Om de aansluiting bovenin te houden en gaatje te slaan met de ploegen onder ons was het dus erg belangrijk om te winnen vandaag. Pieter had de volgende elf spelers op papier gezet:

Tevens mochten Gijs Hobbelink, Farley Dams, Jobke Janssen, Sonny Hopman en Kevin Vijftigschild plaatsnemen op de bank.

De wedstrijd begon aanvankelijk rommelig door balverlies van beide kanten, hierdoor was het geen hoogstaande wedstrijd. Naarmate de 1e helft vorderde kwam Odysseus ’91 er steeds beter uit en creëerde een aantal kansen via de zijkanten. Op het einde van de eerste helft maakte een speler van Lopik een overtreding waarvoor hij geel kreeg, vervolgens ontving hij deze kaart met applaus wat leidde tot de uiteindelijke rode kaart. Kort hierna floot de scheidsrechter af.

De tweede helft waarin Odysseus ’91 veel ruimte van de 10 man van Lopik. Deze ruimte was voor Pieter van der Grift rede om 10 minuten in de tweede helft Lorin Hendriks er af te halen en de taak voor Jobke Janssen was om voor meer creativiteit voorin te zorgen. Hierdoor ging Loek naar achter en verhuisde Sebastiaan naar de rechterkant. Kort na de wissel brak de aanvaller van Lopik door, die onderuit werd gehaald door Sebastiaan wat leidde tot de tweede rode kaart van de wedstrijd. Echter was deze kaart zeer onterecht. Ook volgens de aanvaller van Lopik, deze kunnen we dus onder de noemer “goedmakertje” plaatsen. Het enige wapenfeit dat Lopik had in de tweede helft was de daaruit voortvloeiende vrije trap die op de lat werd geschoten. Odysseus dicteerde de tweede helft maar creëerde geen echte kansen maar meer mogelijkheden. Deze mogelijkheden in kansen omzetten is iets waar de komende weken aan gewerkt moet worden.