He9 - Mannen Zaterdag reserve, 9, 6e klasse 621

26 maart 2011 11:00

Adam, I.

VVJ 4 versus Odysseus 9

Gezien de ietwat ongelukkig verlopen wedstrijd tegen VVJ een paar maanden geleden was er besloten een KNVB scheidsrechter te laten fluiten. Dit leverde enkele interessante situaties op. Zo werden de doelen van te voren gecontroleerd op degelijkheid, moesten we rugnummers bij namen op het wedstrijdformulier zetten en waren scheldwoorden verboden. Tussen neus en liepen door liet de scheidsrechter weten dat hij morgen weer een hoofdklasse wedstrijd moest fluiten, dus heren negen waande zich tijdelijk in de hoofdklasse.

De wedstrijd zelf was leuk om naar te kijken, het spel ging heen en weer en geen van beide keepers heeft het erg koud gekregen. De eerste vijftien minuten was VVJ duidelijk de bovenliggende partij, dit resulteerde helaas ook in een tegendoelpunt. Er werd een diepe bal op de spits gespeeld die met een listig lobje de keeper van het negende wist te verschalken. Gelukkig zette het negende het tegendoelpunt snel van zich af en de rest van de eerste helft had Odysseus het beste van het spel. Er werd veel gepast en het negende drong goed aan, uiteindelijke viel daaruit de 1-1. Martijn ging diep op een snijdende pass van Pieter en wist een-op-een rustig de kans in een doelpunt om te zetten. Helaas viel daarna snel de 2-1. Een ongelukkige corner die niet goed werd weggewerkt, waarvan de rebound door VVJ verzilverd werd. Dit was ook meteen de ruststand.

Tijdens de eerste helft was ook al duidelijk geworden dat deze scheidsrechter de wedstrijd in goede banen wilde leiden. Zo kreeg een speler van het negende een gele kaart omdat hij zich een scheldwoord liet ontvallen en kreeg VVJ een gele kaart voor een grove overtreding op Martijn. Hierbij moet worden aangemerkt dat de scheidsrechter dit allemaal erg professioneel deed en tijdens de gehele wedstrijd nauwelijks op een foutje te betrappen viel.

In de tweede helft bleef VVJ gevaarlijk met counters maar Odysseus was de bovenliggende partij. Gelukkig vond uiteindelijk Robert een gaatje in de verdediging waar hij nauwkeurig doorheen slalomde en onberispelijk de 2-2 binnenschoot. Er was zelfs nog een grote kans op de 2-3 nadat de scheidsrechter naar de penaltystip had gewezen na een tackel op Tim. Helaas wist de keeper van VVJ de bal te keren. In de commotie die ontstond in de rebound van de penalty werd een speler van VVJ lelijk geraakt. Dit leidde even tot een kleine spanning op het veld maar gelukkig hielden de spelers zich in en kon de scheidsrechter het uiteindelijk allemaal oplossen.