Odysseus '91 VR5

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

22 januari 2011 16:15

Late gelijkmaker domper voor Dames 5

HILVERSUM – Er leek weinig aan de hand. De 0-1 voorsprong was dan wel klein, maar Dames 5 domineerde de wedstrijd tegen middenmoter Altius. Vooral de verdediging en middenveld vonden elkaar bij tijden makkelijk. Totdat het laatste kwartier aanbrak en er haarscheurtjes in de defensie ontstonden. Eerst redde Priscilla nog knap, maar vijf minuten voor tijd slikte de ploeg toch de pijnlijke gelijkmaker. Een streep door de rekening voor de dames die strijden voor het kampioenschap.

De gezichten stonden daarom sip na afloop. Dure punten bleven achter in Hilversum en volgende week wacht een nieuwe kraker in Amsterdam waar revanche genomen moet worden tegen het beweeglijke Geuzenmiddenmeer. Dames 5 kan zich niet nog een misstap permitteren om de aansluiting te behouden met de top. Het gelijke spel was vooraf zeker niet ingecalculeerd. Een ruime selectie van vijftien dames moest het opnemen tegen een elftal dat bestond uit jonkies en veteranen. Het gemêleerde gezelschap van Altius stelden zich in aanloop van de wedstrijd bescheiden op en hoopte met een geweldige keepster de schade te beperken. Althans, dat deed de coach ons doen laten geloven.

Maar in de beginfase tekende zich een gelijkwaardige wedstrijd af. Na tien minuutjes pakte Odysseus het initiatief en met een balvast middenveld en een solide defensie ging het op zoek naar een doelpunt. Nienke probeerde het in de korte hoek en Manon schoot het leer als een strandbal de lucht in, maar de sluitpost van Altius capituleerde niet. De openingstreffer kwam na een half uur op het bord te staan toen Rosa werd vrijgespeeld in het zestienmetergebied en met een schuiver in de hoek was de 0-1 een feit. De doelstelling om deze score te verdubbelen voor rust werd niet bereikt, maar zorgwekkend was de kleine voorsprong natuurlijk niet met de rust. Na maanden geen echte tegenstander te hebben getroffen, genoot het team van een gelijkwaardige wedstrijd waarin volop gebikkeld moest worden. Een kolfje naar de hand voor Marije, Suus, Linda en Ankie die niet vies zijn van een schouderduwtje. Rosa maakte de kilometertjes op het middenveld en Manon probeerde voorin het aanvalsspel te verdelen.

De tweede helft begon hoe het eerste bedrijf eindigde. Een geconcerteerd Odysseus controleerde en ging geduldig op zoek naar de 0-2 die het eerste half uur nadrukkelijk in de lucht hing. Nienke kon het niet afmaken en in de zeventigste minuut telde Manon haar pegel van een meter of tien misschien al. Een katachtige reflex en dito snoekduik van Altius’ goalie voorkwam de beslissing. En zoals altijd kreeg ook de thuisploeg zijn kansjes in de slotfase. De tot dan onneembare vesting, ook wel defensie Dames 5 genoemd, kreeg het lastiger. Eerst redde Priscilla met een uitschuifbaar been nog uitstekend, maar vijf minuten later rolde een lage inzet langzaam in het zijnetje. Weg was het goede gevoel over de prima speelfases, weg de drie punten en een gigantische kater maakte zich meester over Dames 5.