Odysseus '91 9

He9 - Mannen Zaterdag reserve, 9, 6e klasse 621

15 januari 2011 14:30

VICTORY!!!!

Zaterdag 15 januari 2011 zal de geschiedenis in gaan als de datum waarop alles veranderde. Op deze gedenkwaardige dag wist Heren 9 namelijk zijn eerste overwinning te boeken (zonder hulp van de KNVB).

De eerste wedstrijd na de winterstop zou gaan plaatsvinden op het kunstgras van vv Maarssen. Tot kort voor de wedstrijd was het nog onzeker of er ook daadwerkelijk 11 spelers op het veld zouden staan, want een misleidende bushalte had een aantal spelers beet genomen. Maar op het moment van het fluitsignaal stonden er daadwerkelijk 11 spelers binnen de lijnen (zelfs 1 invaller) en konden we de wedstrijd gewoon beginnen.

Vanaf het begin was heren 9 duidelijk beter. De verdediging hield moeiteloos de deur dicht en het gevaar vond voornamelijk plaats voor het goal van Maarssen. Na enkele missers voelde iedereen dat er een doelpunt aan zat te komen. Dit gebeurde dan ook. Martijn kwam van rechts het strafschop gebied in met de bal aan zijn voet en wist vanuit een moeilijke hoek de bal snoeihard in het goal te schieten. Aan de uitdrukking op zijn gezicht te zien vond hij het zelf ook niet verkeerd. Gellukkig zakte odysseus niet in na dit goal maar ging gewoon op dezelfde manier door. Dit leidde al snel tot de 2-0 door invaller Andreas die de bal na een mooie actie in de korte hoek schoot (terwijl hij hem altijd in de lange hoek schiet) en ook de 3-0 volgde na een mooie kappende beweging van Mark gevolgd door een geplaatsts schot over de grond. Tussendoor was er nog een interessant moment waarbij een overtreding werd gemaakt op een speler van Odysseus, in het strafschop gebied, en de scheidsrechter besloot een indirecte vrije bal te geven. De suggestie dat er een link zou zijn tussen deze interessante beslissing en het feit dat de scheidsrechter ook de coach van Maarssen 4 was is natuurlijk absurd. (Eerlijkheid gebied te zeggen dat de scheidsrechter voor de rest een goede wedstrijd floot).

Met 3-0 werd de rust bereikt en de verzamelde heren 9 in de kleedkamer. Het was ons vaker gebeurd dat we een voorsprong uit handen hadden gegeven, daarom de volgende woorden van captain Guido: "Stel je even voor dat je hier over 45 minuten weer zit en je hebt gewonnen, en stel je dan even voor dat je hier over 45 minuten weer zit en je hebt verloren.... vergelijk dat". Deze kan zo in het rijtje "I had a dream" en "this is a small step for a man...".

Alle spot daargelaten, het hielp wel, want heren 9 stond vervolgens weer georganiseerd op het veld en speelde door zoals het de eerste helft ook had gespeeld. De tegenstander zette iets meer aan, maar dankzij Maarten, die een zeer solide indruk maakte, leverde geen enkel schot uit de tweede lijn wat op. Ook het vermelden waard was het schot van Jasper, vanaf ongeveer 20 meter recht op de keeper af, gemikt tussen lat en hoofd. De keeper wist de bal met moeite buiten het goal te houden. En als kers op de taart werd het uiteindelijke ook nog 4-0, door het adequate ingrijpen van Andreas op een corner.

Toen het fluitsignaal voor het laatst klonk was er bijna sprake van blinde euforie op het veld. Spelers vielen juigend over elkaar heen en champagne werd opengetrokken. Een grootse dag voor het negende van Odysseus.