83'

He10 - Mannen Zaterdag reserve, 10, 6e klasse 623

26 februari 2011 12:00

VVJ 6 - Odysseus91:

Half 12 verzamelen op het Neude. Om half 12 staan alleen nog Coumou, Rustu en de twee versterkingen van H5: Lucas en Sven. Telefoon rinkelt en Jens hangt aan de lijn, ik ben brak net gekotst en voel me echt niet lekker. Ben gewoon niet zo lekker vandaag. Tien minuten later staan er nog steeds maar vijf spelers op Neude en Senor(Bestuuuuurrr) belt: ‘de wedstrijd staat gepland om 12:00 uur ipv 13:00 uur.’ Op dat moment komen Groenteman en Vincento en op wilskracht Jens aangefietst en vertrekken we al bellend naar de rest dat we er om 12 uur hadden moeten zijn. Alles lijkt mis te gaan.
Clown, Jap_Rijst_Wijn, Elite en Brabant komen rechtstreeks. Fristi komen we onderweg tegen. De Elite boy belt de Eloquente boy-boy en alles blijkt mis te gaan. Hij is gecrasht met een Brabander in de auto. De auto kan niet meer rijden en hij red het niet.
Aangekomen bij VVJ met acht spelers lijken we rijp voor de slachting. Tot onze grote verbazing komen Shampoo en Robert de kleedkamer binnen en uit eindelijk Brabant die met zijn eigen nep Ferrari alsnog is gekomen!
Alsnog om 13 uur begonnen de wedstrijd. Iedere speler van Ody 10 heeft zich de volledige wedstrijd 100% ingezet. Een zeer goed positiespel als gevolg en de vele kansen voor de rappe spits Vincento.
Jens staat als een ervaren coach langs de lijn te aanwijzingen te geven met oog voor ieder detail. (even tussendoor Jens heeft een fantastische wedstrijd gespeeld, maar tot onze verbazing wilde hij geen minuut spelen, ik hoop dat hij er vrede mee heeft).
Brabant speelde een fenomenale wedstrijd ondanks dat hij heel ongebruikelijk niet naar alcohol stonk. Als in dit wedstrijdverslag M. Nieweg (vertrokken naar Faya Lobi) niet wordt genoemd was hij al vergeten. Alleen van der Gijp had een aanmerking op Brabant: ‘hij lijkt op Manolev tijdens het spelen van een lange bal speelt’. Van der Gijp zag wel vooruit gang bij Clown: ‘Hij was voor het eerst dit seizoen incapabel om te veel te kappen.’
Via gecombineerde counters kwam Vincento voor open doel scoren maar schoot huizen hoog over. Door het thuispubliek werd er hard gelachen. Bij de spel hervatting wordt de bal verovert en schiet Coumou vanaf ver met een droge streep de 0-1 binnen. Ody 10 domineerde de gehele wedstrijd en er waren kansen over en weer. Het had in de rust al 0-4 moeten staan.
Tweede helft kwamen wisselde goed spelende Fristi voor Handsome Rob. Met kansen als gevolg. Clown kan de bal net niet goed controleren met zijn lange tenen, Shampoo, Handsome Rob, Coumou schieten niet zuiver. Lucas schiet langs de kruising, Groenteman kopt voorlangs en Coumou op de kruising. Als je verzuimd te scoren word winnen lastig. Tien minuten voor tijd wordt er ongelukkig een penalty gegeven die benut wordt.
Vervolgens kwamen er nog kleine kansen maar iedereen was moe gestreden, felle duels waren uitgevochten op het moerassen veld.
Na de wedstrijd werd de spits zelfs bedankt voor alle gemiste kansen. Maar hoezo wonnen we deze wedstrijd niet? Kwam het omdat de altijd mooi mexicaanse Huig niet aan het vlaggen was of was het de Duitser die niet totaal niet kan voetballen maar wel altijd weet te scoren. Waarschijnlijk lag het aan de Mexicaan die naar Mexicaanse weesaapjes op zoek is in Oostenrijk.
Na afloop verschenen alleen Lucas en Sven voor de NOS camera met Jack van Gelder. Lucas: ‘ik voelde me na vandaag iets meer Ody10 speler dan Ody5. Sven bevestigde de geruchten over de moeilijke situatie van H5. ‘Eindelijk voelde ik mij op het gemak in het veld en wilde inzet tonen’. Dank gaat ook uit naar deze heren.
Ody10 heeft weer vertrouwen in zichzelf en kijkt uit naar de volgende wedstrijden.

Ps. Het is goed mogelijk dat er in dit verslag spelfouten zitten, ik ben eigenlijk alleen goed in het maken van Kijkdozen.