Odysseus '91 9

He9 - Mannen Zaterdag reserve, 9, 6e klasse 621

20 november 2010 14:00

Strafweekend

Na het 4-4 gelijkspel in de midweekse oefenwedstrijd tegen heren 6 ging het negende vol goede moed richting Nieuwegein. Hier wachtte JSV 10 als tegenstander. Het was heerlijk weer voor eind november en het veld lag er goed bij, kortom een perfecte dag voor een potje voetbal. De wedstrijd begon goed voor Odysseus, er werd veel druk gezet en de tegenstander wist niet precies wat hij moest doen. Sterker nog na ongeveer 10 seconden spelen had Giel al een mooie kans op de 1-0. Naar mate de tijd vorderde kregen wij nog enkele kansen maar de tegenstander begon ook wat meer in zijn spel te komen. Toen ging het mis, er werd een hoge lange bal gespeeld waar de spits van JSV nog net bij kon en de bal over Maarten heen tikte.

De tweede helft wisten we helaas het niveau van de eerste helft niet meer terug te krijgen. De tegenstander bleef komen en de onze eigen aanvallen strandde alsmaar net te vroeg om tot een echte kans te komen. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-0. Een opmerkelijk feitje uit de tweede helft is het wegsturen door de scheidsrechter van Stijn. Na een foutieve bal gooide Stijn heel hard het woord “kak” eruit, maar de scheidsrechter dacht dat er “kanker” werd geroepen en was daar niet van gediend. Dus werd Stijn er voor 5 minuten uitgestuurd: een groene kaart.

Na de wedstrijd werd er naarstig gezocht naar een verklaring voor dit verlies en wat er dan verbeterd zou moeten worden. Besloten is dat heel heren 9 op strafweekend naar Texel zal gaan volgend weekend om daar de zondes te overdenken (en misschien een biertje te drinken).