88'

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

13 november 2010 12:15

Dames 5 vijzelt doelsaldo op tegen Faja Lobi

UTRECHT – Dames 5 heeft tegen Faja Lobi de doelpuntendroogte van twee wedstrijden op indrukwekkende wijze doorbroken. In de schiettent in Lunetten zetten de paarse dames vanaf het begin de tegenstander vast op eigen helft en nam het talloze malen het vijandelijke doel onder vuur. Manon, zes keer trefzeker, en Lou, drie doelpunten, deden goede zaken in het topscorerklassement van Odysseus. Uiteindelijk stokte de teller bij 0-15.

Dames 5 was toe aan de monsterscore. Tegen GeuzenMiddenmeer en Benschop creëerde de selectie niet heel veel kansen en de schaarse mogelijkheden werden toen verprutst. De koppositie werd ook nog eens ingeleverd en nu rest de taak om geen fout meer te maken tot de winterstop om de druk hoog te houden. De wedstrijd tegen Faja Lobi kwam daarom precies op tijd om het vertrouwen en blazoen op te poetsen. In een 4-3-3 opstelling draaiden we de roodhemden helemaal zoek. In de eerste minuut prikte Lou al de 0-1 tegen de touwen en binnen het kwartier stond het al 0-3 na doelpunten van Manon en Nienke. In de zo ‘verfoeide’ spitspositie mocht Manon zich uitleven. Weinig dames azen op het plaatsje mid-voor, maar in deze wedstrijd was deze zetel een echt snoepreisje. Nog voor rust scoorde Floor en noteerde Manon en passant een loepzuivere hattrick in het laatste kwartier van de eerste helft: 0-7.

Het was niet alleen maar halleluja voor Dames 5, want Rosa kon niet lang genieten van haar rentree nadat ze hersteld was van haar handbreuken. In een eerdere droom zag ze zichzelf twaalf keer scoren tegen Faja Lobi, maar nadat ze haar rechterenkel verzwikte spatte haar droom uiteen en moest ze vanaf de bank toekijken hoe haar team in de tweede helft voortvarend van start ging. Binnen tien minuten stonden de dubbele cijfers op het scorebord na doelpunten van Lou en tweemaal Manon. Ook keepster Priscilla moest kort daarna in actie komen. Niet dat ze iets doen had in haar kooi, maar ze mocht aanleggen van elf meter nadat Faja Lobi opzichtig hands maakte. Ze schoof de bal rustig de rechterhoek in. Verdedigers ruilden van positie met middenvelder en zo kon het gebeuren dat de dame die normaal ver van het vijandelijke doel blijft ook een doelpuntje mee pikte. Ankie drong door in de zestien en zag de keeper hard tegen haar lichaam schieten en de carambole viel binnen. De vijftien maakte Nienke, Lou en Floor vol.

Naast de doelpuntenvreugde deed ook de comeback van Irene iedereen goed. De middenvelder is bijna een jaar zoet geweest met een hardnekkige knieblessure en maakte na wedstrijden lang supporteren, vlaggen en het verrichten van organisatorische handelingen haar rentree in het veld. Het laatste kwartier viel ze in voor Nienke op de rechtshalfpositie. Een doelpuntje was net teveel van het goede, maar het is te hopen dat ze langzaam weer volledig wedstrijdfit wordt. Voor Dames 5 is de boodschap niet heel lastig dit jaar. Zonder puntverlies de winterstop bereiken en dan zien hoe duur de twee verliespartijen zijn geweest. Hopelijk valt de schade te betalen in 2011.