OSM 75 3

He9 - Mannen Zaterdag reserve, 9, 6e klasse 621

30 oktober 2010 12:15

Gele Kaarten en de Standvastige Scheidsrechter Stijn

De eerste helft tegen OSM ’75 3 was nog aardig om naar te kijken. Heren 9 speelde goed en kreeg enkele mooie kansen, die er helaas niet ingingen. Jammer genoeg kwam de tegenstander in de tweede helft al snel op 2-0 en lukte het niet meer om terug te komen. Daarnaast was dit ook de wedstrijd waarin het negende voor het eerst gele kaarten tegen kreeg. De eerste werd gegeven toen net buiten de 16 meter Caspar kwam inspringen om een schot op goal te blokken. Hij hield hierbij zijn handen voor/boven zijn hoofd waardoor de bal een gek effect meekreeg, de scheidsrechter floot, en de bal viel met een perfecte boog over Maarten (keeper). Maar omdat er al gefloten was moest de scheidsrechter het goal wel afkeuren en een vrije bal geven, plus dus een gele kaart. Daarnaast raakte Robert nog in een klein opstootje verzeild, die net zoals zijn tegenstander daarvoor een gele kaart kreeg. Er moet wel bij gezegd worden dat terwijl de gelen kaarten werden gegeven de 2 spelers alweer vriendschappelijk elkaar de hand schudden. Gelukkig kunnen we afsluiten met een positieve noot: Maarten maakte succesvol zijn rentree, na de ongelukkige botsing van een maand geleden.

Veel leuker om naar te kijken op deze zaterdagmiddag was de wedstrijd van Heren 7, een spannende wedstrijd met Stijn als arbiter. Met een biertje in de hand heeft Heren 9 Stijn fanatiek aangemoedigd om zijn rol als leidsman zo goed mogelijk uit te voeren. Maar er was ook ruimte voor verbetering: de toeschouwers van Heren 9 waren het er unaniem over eens dat er 19 te weinig gele kaarten zijn gegeven en dat er zeker 11 penalty’s over het hoofd zijn gezien. Maar over het algemeen genomen floot Stijn een goede wedstrijd.

Volgende week de uitwedstrijd tegen het exotische Kockengen 3, misschien dat daar wel 3 punten te halen zijn.