Odysseus '91 VR5

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

30 oktober 2010 10:00

Dames 5 niet opgewassen tegen krachtig Benschop

BENSCHOP – De dames van het vijfde moeten voorlopig afhaken in de strijd om de koppositie. In alle vroegte bleek Benschop Dames 3 met name op fysiek vlak sterker en dat vertaalde zich in een 3-0 nederlaag. Ondanks het verlies herstelden de paarse dames zich enigszins van de slechte wedstrijd een week eerder. Maar omdat Benschop een aantal reuzen van dames had overgeheveld uit hogere elftallen was de missie na de eerste helft al kansloos. De beloning in een doelpunt bleef jammer genoeg na rust uit.

Met name Lou was een ware plaaggeest voor haar tegenstander. Zowel in de eerste als tweede helft snelden ze langs haar tegenstander waarna het doel wachtte, maar het net werd niet gevonden. Keepster en verdediger weerhielden ons van een treffer. Tussen de eigen palen stond Nienke vanwege de afwezigheid van Priscilla, ze had een griepje. Onze dertien speelsters zagen met open monden hoeveel fysiek geweld Benschop met zich meenam. Het dorpje herbergt blijkbaar ongekende groeispurten want op de meeste posities torenden de blauw-witten enkele decimeters boven de Utrechtse studenten uit. En dat ging ook gepaard met kilo’s en kracht. Snel werd duidelijk dat enkele dames uit hun eerste en tweede het derde elftal versterkten vanwege onze status als koploper en een lastige eerste helft was logischerwijs het gevolg. Drie kanonskogels rand zestien metergebied verschalkten Nienke in de eerste 45 minuten. Dames 5 werkte hard, combineerde soms heel aardig, maar het was te weinig om de tegenstander in het hart te raken.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht. De hoogvliegers hadden Benschop verlaten en er ontstond een boeiend duel waar niemand voor elkaar onder deed. Susanne, in de eerste helft speelde ze nog een stevig potje op het middenveld, had de handschoenen overgenomen van Nienke en had een stuk minder te doen. Omdat de ontmoeting in de eerste helft eigenlijk al beslist was, was het doodzonde om te zien dat er twee gelijkwaardige elftallen op de mat stonden terwijl het scorebord de kille cijfers 3-0 toonde. Toen slot-op-de-deur Ankie in de tweede helft vanuit haar positie als laatste man opstoomde, leverde dat direct gevaar op. Lou ging één op één door op de keepster, maar het voetje stond de 3-1 in de weg. Ook Manon mikte over na een boogballetje van Lou en onze topscorer schoot kort voor tijd net te zacht in toen de Benschopse sluitpost het doel verlaten had. Voor de doellijn bracht een verdediger redding.

De tweede nederlaag op rij betekent dat Dames 5 even pas op de plaats moet maken voor GeuzenMiddenmeer en SCW. Maar misschien doet een uitgangspositie in de schaduw het team wel goed zoals een roofdier de luwte zoekt om genadeloos toe te slaan. Eerst zal de aanval weer eens van zich moeten laten spreken want twee doelpuntloze duels vreet aan het moraal van de aanvalslinie. Over twee weken wacht hekkensluiter Faja Lobi KDS en zal Rosa haar rentree maken na dan vijf weken eruit te zijn geweest. Goede voortekens om het zelfvertrouwen en doelsaldo weer een boost te geven.