35'

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

16 oktober 2010 12:15

Dames 5 neemt koppositie steviger in handen

UTRECHT – Niets lijkt Dames 5 nog te stoppen. Met speels gemak wonnen de paarse dames van de directe concurrent uit Aalsmeer. Vanwege een groot aantal geblesseerden en afwezigen maakten Franca Bongers,  Doris Vredegoor (beiden Dames 3) en Daniëlle de Ruwe (Dames 6) hun opwachting in het succesvolle elftal. Mede door hun inzet had Dames 5 weinig moeite om de tegenstander uit het noorden vakkundig op te rollen. Een effectief laatste kwartiertje in de eerste helft stond aan de basis van de simpele 4-0 overwinning.

Ondanks dat Dames 5 uit een selectie van meer dan twintig dames kan putten, had het extra bronnen nodig om een elftal de wei in te sturen. De langdurig geblesseerden, maar fanatiek aanmoedigende Irene, Imke en nu ook Rosa zagen het van het blessurebankje tevreden aan. De waarschuwende woorden over de tegenstander vooraf werden in de praktijk nooit waarheid en daarom leek een Ody-overwinning slechts een kwestie van tijd te zijn. Een dominant eerste half uur leidde nog niet treffers, maar de trouwe supportersschare van Dames 5 bestaande uit spelersvriendjes, geblesseerden en belangstellenden konden de laatste vijftien minuten van de eerste helft hartstochtelijk juichen.

Eerst zette aanvoerster Linda met een fabuleuze actie Doris met een pass door het centrum voor een vrije doortocht. De gastspeelster rondde scherp af, met Lou in haar nabijheid, en schoot laag de openingstreffer binnen. Vijf minuten later was het de beurt aan topscoorder Lou die weer eens attent was na een schot van Franca dat niet goed verwerkt werd door de Noord-Hollandse keepster: 2-0.  En nadat Nienke net voor het rustsignaal ook nog eens Ody’s derde doelpunt op de borden bracht, werd de zege in de rust eigenlijk al beklonken. Niet altijd voetbalde Dames 5 even zuiver, maar het kon weer eens leunen op een voortreffelijke achterhoede waar het begrip ‘open huis’ nooit van toepassing is. Ankie, Susanne, Daniëlle, Linda en Geertje speelden negentig minuten lang vrijwel foutloos tegen Aalsmeers sterkste linie.

Op vrijwel iedere positie op het middenveld en aanval had Dames 5 de overhand en logischerwijs kwam de zege nooit meer in gevaar. Een iets rommeliger tweede helft stond een grote score in de weg al lagen de kansjes op doelpunten al snel op de loer. Het was alleen Saskia die een kwartier voor tijd de eindstand bepaalde op 4-0. De middenveldster met kniebandage speelde haar beste wedstrijd van het seizoen en mocht de laatste twintig minuten haar geluk beproeven in de spits. Na moedig doorlopen op een diepe pass was ze net wat eerder bij de bal dan de keepster en hobbelde de bal rustig het doel in. Omdat Geuzenmiddenmeer de andere topper op Super Saturday in de 5e klasse B verloor heeft Dames 5 de koppositie steviger in handen genomen. Alleen SCW is  met twaalf uit vier ook nog zonder puntverlies, maar zij hebben een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week wacht het aangeslagen Geuzenmiddenmeer en kan Dames 5, al zes wedstrijden op rij onoverwinnelijk, een nieuwe slag slaan met een directe concurrent. Dit keer volgt er waarschijnlijk geen kwaliteitsinjectie vanuit een hoger elftal en zal het met eigen middelen op zoek moeten gaan naar de volgende drie punten in het beoogde en gedroomde gloriejaar.