He10 - Mannen Zaterdag reserve, 10, 6e klasse 623

16 oktober 2010 10:00

Robert Wesselink

Ody10 staat minstens één week op de eerste plaats

Utrecht – Odysseus 10 heeft haar eer weer hersteld. Na de dramatische verlies partij van een week ervoor, wonnen de mannen van Ody10 met 4-1 van de directe tegenstander in het klassement, Voorwaarts. Hierdoor staan ze na 6 speelrondes bovenaan in hun competitie.

Door Sake Spoelstra

Voorafgaand aan de wedstrijd was het al duidelijk dat het een spannende pot zou gaan worden. Voorwaarts stond op dat moment nog 1ste en Ody10 bezette de 3de plaats. Bij winst zou Ody10 minimaal 1 plaats stijgen.

Hoewel de oogjes nog halfdicht zaten, omdat het nog zo vroeg was, was de winners mentaliteit al wel te voelen in de kleedkamer. De sfeer verbeterde vervolgens nog meer, toen bleek dat onze eigen (IJsel)Hein Coumou de respectabele leeftijd van 21 had bereikt op de wedstrijddag. Er zou dus, ongeacht de uitslag, vlaai zijn na de wedstrijd.

Na een stevige warming-up, moest er nog even een foto gemaakt worden voor het lustrumboek en daarna kon de wedstrijd beginnen. Vanaf het eerste fluitsignaal begon Ody10 druk te zetten. Dit was te merken aan de spelers van Voorwaarts, want door de zenuwen werden er regelmatig ballen over de zijlijn geschoten. De aanvoerder van Voorwaarts probeerde zijn mannen nog te motiveren door te roepen dat ze dat niet hadden afgesproken, maar dit mocht, helaas voor hem, niet baten. Na een minuut of 15 strafte Wim de Kruijf het geklungel bij Voorwaarts af door na een te korte terugspeelbal, de bal zo langs de keeper te schuiven. Ongeveer 10 minuten later strafte Dominik Reinecke de volgende verdedigende fout af door uit een bijna onmogelijke hoek de 2-0 binnen te schieten. De mannen van Odysseus bleven de hele eerste helft zeer veel druk zetten en ze waren nog een aantal keren erg gevaarlijk.

Een erg mooi moment uit de eerste helft, was de rush door het midden van gelegenheids laatste man, Martin Vroegindeweij. Het was een echt Mozes momentje, waarbij de zee (spelers) opzij ging, waardoor Mozes (Martin) zo door kon lopen. Helaas resulteerde het niet in een doelpunt, maar dit maakte het moment niet minder legendarisch.

Voor aanvoerder en laatste man, Milan Nieweg, was het de eerste keer dit seizoen dat hij een helft op de bank moest plaatsnemen. Hij speelde de eerste helft dus niet, maar hij was toch opvallend veel aanwezig op het veld. Naast het fanatieke coachen, waarbij hij soms bijna het veld in leek te willen lopen, rende hij bij elk doelpunt juichend het veld op om de doelpuntenmakers persoonlijk te feliciteren.

Tijdens de rust was de speech van Milan vrij kort, maar daarmee niet minder duidelijk en to-the-point. Hij zei namelijk de volgende woorden: “Hij klopt in mijn broek, maar hij staat nog niet rechtop”. Duidelijker kon het niet. Het team was erg goed bezig, maar ze waren er nog niet. De punten waren immers nog niet binnen.

De tweede helft begon Ody wat minder sterk dan dat ze in de eerste helft gespeeld hadden. Toch scoorde Wim al na 10 minuten zijn tweede van de ochtend. Na een mooi steekballetje van Dominik, kon hij hem zo inschieten. Ongeveer een kwartier laten maakte Dominik na een voorzet van de jarige Hein zijn tweede. 4-0. Voorwaarts begon in de loop van de tweede helft wat agressiever te spelen. Dit resulteerde in een gele kaart voor een van hun spelers. Verder was het gelukkig een erg vriendschappelijke wedstrijd tussen 2 studenten teams. Aan het eind van de wedstrijd begon Ody wat vermoeidheidssymptomen te vertonen. Dit leidde nog tot een tegendoelpunt, maar Voorwaarts had geen tijd meer om nog echt gevaarlijk te worden.

De vreugde na de wedstrijd was groot, dus de vlaai proefde extra goed. Onbekend was toen echter nog, wat de andere grote concurrent in het klassement, DESTO, had gedaan. Omdat Milan en ondergetekende zich niet konden bedwingen, hebben ze DESTO gelijk nu hun wedstrijd opgebeld. In eerste instantie leken ze het aan de andere kant van de lijn een vrij belachelijke vraag te vinden, want het ging tenslotte maar om DESTO 8. Na wat doortastent journalisten werk van Milan, werd er uiteindelijk toch verteld dat DESTO verloren had. Dit betekend dat Ody10 voor minstens één week op nummer 1 staat in de zesde klasse reserve 623. Er is echter wel een groot verschil in het aantal gespeelde wedstrijden in de competitie, dus eigenlijk is de huidige stand nogal vertekenend. Ody10 en DESTO8 namelijk zijn de enige 2 teams die op dit moment al 6 wedstrijden gespeeld hebben. Ondanks dit vertekenende beeld, levert het op dit moment een erg mooi screenshot op (zie onderaan dit verslag).

Volgende week wordt er thuis tegen het altijd gezellige VVJ6 gespeeld. VVJ heeft pas 3 wedstrijden gespeeld, waarin ze al 6 punten hebben gepakt. Dit maakt hen een zeer gevaarlijke tegenstander. Duidelijk is dat als Ody10 kans wil blijven maken op de titel, een overwinning op VVJ6 een belangrijke stap in die richting is.