Odysseus '91 1

He1 - Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse D

9 oktober 2010 14:30

Bax, A.

Na het teleurstellende verlies van vorige week en een roerige trainingsweek moest Odysseus ditmaal op bezoek bij Candia. Candia verkeerde in de onderste regionen en dus moest er gewonnen worden. Van onderschatting was geen sprake, want wij zijn momenteel niet in de positie om andere ploegen te onderschatten. Na de wedstrijdbespeking van de trainer keken we nog heel even bij Dames 1. Zij stonden na een kwartier met 0-3 achter en dat mocht ons zeker niet gebeuren. In een straf tempo reden we naar Rhenen. De een kwam er eerder aan dan de ander. Na nog wat onduidelijkheid over wie de kleedkamersleutel zou halen, stonden we uiteindelijk om 14:05 op het keurige, nieuwe en kleine kunstgrasveld.

Hoewel we ons voorgenomen hadden scherp te beginnen. Kwam dat er in eerste instantie niet uit. We vonden elkaar moeilijk en ballen werden te snel ingeleverd. Candia werd niet echt gevaarlijk maar begon beter aan de wedstrijd. Na een minuut of vijftien zat Odysseus lekker in wedstrijd en begon het Candia zijn wil op te leggen. Zo kreeg Adam na goed doorzetten op links een uitstekende kans. Oog in oog met de jong ogende keeper schoof hij de bal net naast. Rammadan Karim kreeg na een schitterende steekbal de kans om Odysseus op voorsprong te zetten. Zijn inzet werd door de keeper gekeerd. Een tikkie breed was misschien een betere optie geweest maar je kunt niet alles zien. De verdere eerste helft domineerde Odysseus maar tot echt nog grote kansen leidde het niet.

De rust werd gebruikt om tactische omzettingen te doen. We gingen een-op-een spelen en schoven waar het kon een verdediger door. De trainer drukte op ons het hart dat we geconcentreerd moesten blijven en dat het domineren van een groot gedeelte van de eerste helft geen garantie zou zijn voor de drie punten. Ondanks alle goede bedoelingen begonnen we weer matig aan de tweede helft. Na 55 minuten hield onze doelman ons op koers. De spits van Candia mocht vrij doorlopen op onze keeper maar schoot hem recht op bittergarniteun.

Odysseus schoot wakker na het weggeven van deze enorme kans en begon weer te voetballen. Candia werd met haar rug tegen de muur gezet en kwam er maar zelden uit. Na 65 minuten viel de bevrijdende 0-1. Na een goede actie van Verhaar kwam de bal voor de voeten van onze topscoorder. Hij dacht niet na maar schoot. Wat een opluchting. Kort daarna greep de trainer in. Dams werd na een prima maar fletse wedstrijd naar de kant gehaald voor wat meer snelheid voorin. Niet veel later ging ook Verhaar vanwege vermoeidheid naar de kant. Na een ongelukkige botsing van Chris en de keeper van Candia moest ook de laatste voorhoedespeler van het veld af. Omdat Candia al 3 keer gewisseld had moest een speler van Candia op goal. Hij maakte in korte tijd heel veel indruk en heeft misschien zijn roeping gemist. Na twee schitterende reddingen was de lob van Gijs Hobbelink hem te machtig en zo kwam de 0-2 op het bord. Niet veel later werd door de uitstekende leisman afgefloten.

Fred Rutten zegt vaak dat wanneer je bij een club speelt en er veel concurrentie is, je hoog in de acceptatie en concentratie moet zitten. Er wordt altijd een beetje om deze man gegrinnikt maar ik denk dat hij zeker voor ons de spijker op zijn kop slaat. We zijn allemaal goede voetballers maar het gebrek aan concentratie en acceptatie maakt dat we onvoldoende renderen.