Guido Camps (kopbal)

He9 - Mannen Zaterdag reserve, 9, 6e klasse 621

9 oktober 2010 12:15

Het gaat een keer gebeuren…

Om 12:15 op een bijzonder zomerse oktoberdag begon de wedstrijd tussen Ody 9 en VSC 10. Vanaf het begin ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Vooral wanneer de tegenstander in balbezit is speelde heren 9 heel sterk. Middenvelders lopen als vanzelfsprekend met hun mannetje mee en de verdediging begint steeds beter te communiceren. Helaas kan er in de omschakeling nog veel gewonnen worden. Zodra heren 9 de bal veroverde verloor het de rust en kwam men vaak niet verder dan de rand van het strafschop gebied. Hoewel we nog op een 1-0 voorsprong kwamen door een goede vrije trap van Martijn, moesten we in de eerste helft ook 1-1 incasseren. In de tweede helft ging het gelijk op tot een incident in de 70ste minuut. Door een ongelukkige botsing vorige week kon onze vaste keeper Maarten niet op goal staan. Gelukkig was er een invaller geregeld: Jeroen. Helaas is keepen bij heren 9 niet zo goed voor je gezondheid. De keeper kwam bij een knappe redding in botsing met de tegenstander en raakte hierbij geblesseerd. Op het uitblijven van een fluitsignaal strafte de tegenstander dit genadeloos af en scoorde de 1-2. Dit leverde enige commotie op omdat heren 9 van mening was dat dit een overtreding was. Hierna viel helaas ook snel de 3-1 en later (met Caspar op goal) ook nog een jammerlijke 1-4. Gelukkig redde Guido de eer nog een beetje door een fantastische corner van Tamer binnen te koppen.

Ook nog het vermelden waard was de Engelse speler die VSC 10 in dienst had. Deze charmante jongeman fleurde de wedstrijd op met enkele poëtische uitspraken. Zo werd Guido (de directe tegenstander van de Engelsman) meerdere malen uitgemaakt voor een “cunt”. Daarnaast werd Tim, terwijl hij aan het vlaggen was, gesommeerd: “to put that fucking flag op your ass”. Wat in het Nederlands ordinair zou zijn, wist deze jongen in het Engels als een romantische ballade te brengen.

Helaas dus weer een wedstrijd waarbij heren 9 niet onder doet voor de tegenstander maar toch niet met de 3 punten het veld verlaat. Maar iedereen voelt dat het binnenkort een keer gaat gebeuren!