75'

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

9 oktober 2010 10:00

Winst en verlies voor Dames 5 in Odyderby

UTRECHT – Voor de vierde keer op rij liepen de dames van het vijfde als winnaar het veld af. De Odyderby tegen dames zes werd nooit een wedstrijd en na een 0-5 ruststand konden we net niet de twee handen vol maken: 0-9. Zonder puntverlies prijkt Odysseus ’91 Da5 daarom trots bovenaan de ranglijst met twaalf uit vier. Toch incasseerden de paarshemden ook een gevoelig verlies. Middenvelder Rosa kwam na een onschuldig duel zwaar gehavend uit de strijd en liep een dubbele botbreuk in haar linkerhand op.

Dat betekent dat de spelverdeler waarschijnlijk weken uit de roulatie is in een fase waarin drie concurrenten op ons wachten en de koppositie op het spel staat. Gelukkig lieten genoeg andere speelsters zien het scoren onder de knie te hebben. Al was geen speelster echt gelukkig over het eigen spel na afloop. De hele wedstrijd speelde zich af op vijandige helft, waardoor de gewenste ruimtes nihil waren. En tijd om een balletje eens goed voor de voeten te plaatsen, zat er ook geen moment in. Het gevolg was onzuiver eenrichtingsverkeer met tussendoor een aantal afschuwelijk lelijke doelpunten. Zowel Lou als Rosa hadden zich voorgenomen om hun doelpuntensaldo op te schroeven om hoge ogen te gooien op de topscorerslijst van Odysseus. Beiden slaagden deels in de missie. Lou werkte twee ballen over de doellijn en Rosa opende al vroeg de score door een rebound van de paal in de andere hoek te schuiven.

Na de openingstreffer speelden we een gewonnen wedstrijd. De voorgenomen veegpartij kreeg pas laat in de eerste helft gestalte toen eerst Joline simpel binnen tikte, Floor de 0-3 binnen kopte en Anouk direct daarna de vierde over de lijn frommelde. Net voor het rustsignaal liep Lou de 0-5 over de doellijn nadat Floor twee keer de lat raakte. Achterin hadden Marije, Ankie, Geertje, Linda, Susanne en Ilona weinig te vrezen en probeerde de midden- en aanvalslinie keer op keer door te breken. Aan de randomstandigheden lag het niet. Een heerlijk herfstzonnetje zette de twee elftallen in een prachtig ochtenddecor. Maar het is duidelijk dat Dames 5 zich lekkerder voelt bij een tegenstander die ook scoringsintenties heeft. Hierdoor ontstaan er ruimtes op het veld en daar ligt de kracht van het elftal.

In de tweede helft leek even dat dubbele cijfers een kwestie van tijd was. Manon, in de tweede helft linksbuiten in plaats van ‘op de tien’ verschalkte al snel de arme keepster en voor de zestigste minuut deed Lou dat opnieuw. Nienke, haar doelpuntenteller stond nog steeds op nul, scoorde ook eindelijk haar eerste goal deze competitie en het slotakkoord was al in de 75e minuut voor Manon. Even daarvoor moest Rosa het toneel verlaten. Een duel rond de eigen zestien werd haar fataal en onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de middenveldster een dubbele botbreuk in haar linkerhand heeft opgelopen en mist ze waarschijnlijk de krakers die in het verschiet liggen. De komende drie weken staan de hoogvliegers Aalsmeer, Geuzenmiddenmeer en Benschop op het menu om op te vreten. Na deze wedstrijden wordt duidelijk of de titelaspiraties van Dames 5 reëel zijn.