82'
85'

Dames 3 4e klasse C

8 november 2008 10:00

Vandaag stond het duel tegen Dovo op het programma. Dovo heeft zich sinds het begin van het seizoen neergezet als een sterke tegenstander. Op de rankinglist staan ze 3e en wij 12e. Op papier was vooraf dus al bekend dat dit een zware pot voor ons zou gaan worden. Met een cameraman (in de vorm van Fleur op het dak) en versterking (in de vorm van Martine, Yvonne en Annick van dames 2) kon de wedstrijd beginnen. Ody vertoonde het eerste kwartier slecht spel. Niet iedereen was scherp, niet iedereen hield zijn eigen mannetje bij en niet iedereen won de duels. Dit alles zorgde ervoor dat Dovo in de 3e, 4e en 12e minuut scoorde en ik al na 13 minuten in mijn telefoon kon zetten dat we met 0-3 achter stonden. Helaas werd de goal van Doris in de 19e minuut – die overigens een dijk van een wedstrijd speelde en dat mag gezegd worden!!! – afgekeurd. Onze Floor voelde zich niet zo lekker en werd al vrij snel gewisseld waardoor Merel haar rol innam. Helaas lukte het Ody ondanks een aantal goede kansen en mooie combinaties vooral tussen Martine, Doris, Yvonne en Jessica niet om te scoren. Dovo scoorde echter nog wel de 0-4 in de 20e minuut. In de 30e minuut scoorde Jessica de 1-4. Vervolgens was het Martine die met een schitterende directe vrije trap de 2-4 binnenschoot (45e minuut. Met een beduusd gevoel keerden we terug het kleedlokaal in. De tweede helft startten we sterker wat ook te zien was aan de inzet, de combinaties die beter werden en ballen die ook bij de eigen partij weer aankwamen. In de 67e minuut scoorde Martine door zelf vanaf de 16 uit te halen op goal. 3-4 op het scorebordje. Dit was nog niet genoeg. Jessica scoorde daarna in de 70e minuut nog de 4-4. De spanning was om te snijden. Met nog ongeveer 20 minuten speeltijd te gaan zou dit nog weleens in een heel mooi einde kunnen resulteren! Iedereen bleef vechten voor de bal. Helaas werd de spanning ons te groot en merkten we dat Dovo toch een ietwat langere adem had. 10 minuten voor tijd viel er dan ook een ongelukkige eigen goal in de 82e minuut aan onze zijde waardoor Dovo opnieuw op voorsprong kwam te staan. De druk was voelbaar en Dovo scoorde in een van de laatste minuten (85e) dan ook nog de 4-6. Toch mogen we terugkijken op een goede wedstrijd. We hebben laten zien dat we van een 0-4 achterstand toch terug kunnen komen en het de tegenstander behoorlijk lastig kunnen maken. Martine, Annick en Yvonne hebben ons erg goed geholpen! Nogmaals dank daarvoor meiden! Verder vol lof voor Carolien die zaterdag - ondanks haar verslagje voor school wat op haar wachtte - niet heeft gespeeld. Ook het publiek langs de lijn willen we even bedanken voor hun steun! En uiteraard solliciteer ik volgende week weer naar een rol als grensrechter, ik denk dat ik mijn nieuwe roeping gevonden heb. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Zuidvogels Da2 op het programma. We spelen dan om 12.45 uur. Dus voor iedereen die wil komen kijken, je bent van harte welkom!