Lou Benders (schot)

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

25 september 2010 15:00

Dames 5 neemt dure punten mee uit Zeist

ZEIST – Er viel nog een appeltje te schillen bij Saestum. Vorig seizoen lieten de dames van het vijfde zich provoceren en noteerde het twee verliespartijen tegen Saestum. Maar zaterdag 25 september was alles anders. Een flitsende fase in de eerste helft en een onverzettelijke karakter op de beslissende momenten stonden aan de basis van de 1-3 zege in Zeist. En dus behoudt Dames 5 de koppositie zonder puntverlies.

De ontlading aan de kant was groot toen Lou in blessuretijd het vonnis velde over Saestum Da2: 1-3. Met name in het begin van de tweede helft dreigde de gelijkmaker en kwamen de Utrechtse dames goed weg, maar naar mate de tijd verstreek, kregen we weer meer grip op de wedstrijd. Onze laatste linie gaf geen cadeautjes weg en dus was de zege verdiend te noemen. Saestum had dan wel iets meer kracht en snelheid in de selectie, maar het kwam kwaliteit in de voorhoede te tekort om ons echt pijn te doen. Wij stelden daar een ploeg tegenover die altijd scoort en de poorten sluit als het gevaar zich voordoet. En toen keepster Priscilla in de beginfase geklopt was, stond daar een paarse muur op de doellijn om een tegentreffer te voorkomen. Uiteindelijk kopte Nienke een pegel uit het doel, waardoor het 0-0 bleef.

Het recept was al snel duidelijk. Saestum, met jonge dames vormen ze het tweede elftal, speelde aanvallend op onze helft en Odysseus loerde op de counter die zich geregeld aandiende. Achter de verdediging lag een zee van ruimte waar Emma en Floor geregeld in doken. Na tien minuten wees de voortreffelijke scheidsrechter naar de stip toen de forse keepster Floor omver duwde. Een klusje voor Rosa die simpel de bal in de rechterhoek stuurde: 0-1. Onverstoorbaar ging onze ploeg door met soms prima combinaties. Binnen het half uur waande we ons in de zevende hemel. Een messcherpe counter, met Rosa die een Wesley Sneijder-achtige steekpass gaf aan Emma, werd voortreffelijk afgerond met een lange sprint en droge knal in de lange hoek. Het was de eerste goal van de spits die nog één wedstrijd kan meedoen voordat ze op wereldreis gaat.

De 2-0 vasthouden tot de rust lukte net niet, terwijl het leek dat Seastum kort na ons doelpunt op apegapen lag. Een vrije trap van twintig meter vond de lange hoek: 1-2. En toen in het eerste kwartier de bal te vaak rond onze zestien rolde, met twee kansen als gevolg, voelde je dat de 2-2 in de lucht hing. Zover kwam het gelukkig niet, omdat iedereen zich wegcijferde voor het resultaat en de winst kreeg in blessuretijd zelfs extra glans toen Nienke in een tegenaanval loopwonder Lou wegstuurde. De kleine spits op gravelschoenen bleef op het natuurgras oog in oog koel en schoof de bal op het laatste moment in de hoek waarna een gejuich losbarste.