He6 - Mannen beker reserve zaterdag poule, 6, Groep 2 062

31 augustus 2010 20:30

Voorwaarts kruipt door het oog van de naald

Door: Stephan

Onze tweede (beker)wedstrijd van het seizoen vond plaats op een mooie zomeravond op het terrein van V.V. Voorwaarts. We begonnen de aftrap met een traditionele 4-4-2 met GrabbelTon op doel, verdedigingsduo Fras ervoor, De Keet en Pieter op de backs, Puyol en Bram mochten hun samenwerking gaan testen op het middenveld, waar Don Schutte en je moeder hen ondersteunden van de flanken. Voorin stond ons vertrouwde duo de Rode Spin en Hugo for Women.

Voorwaarts begon de wedstrijd meteen fel, waardoor Ody in het begin onder druk kwam te staan. Dit resulteerde in een 1-0 achterstand in de 20e minuut door een lange bal vanaf hun middenveld. De verdediging was net niet attent genoeg om te voorkomen dat de aanvaller de bal langs Ton heen kon schuiven. Ody bleef echter doorvoetballen en kreeg wat meer ruimte om te gaan voetballen. Dit resulteerde in een aantal kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. Dit veranderde rond de 30e minuut toen er 4-3-3 werd gespeeld: Misja kwam er in voor Pieter en Stephan loste Bram af om door te schuiven naar de voorste linie om op de linkerflank te gaan spelen. Dit zorgde ervoor dat Voorwaarts zich meer terug moest trekken, waardoor er meer ruimte kwam op het middenveld. Ody rook dat er kansen kwamen en bleef druk zetten op de tegenstander. Dit zorgde ervoor dat Stephan bij de cornervlag een vrije trap kon versieren. Hij nam hem zelf en lepelde hem voor het doel waar kopbalspecialist Don Schutte hem keihard op doel kopte. Even was er nog onzekerheid of de bal wel over de lijn was geweest, maar de scheidsrechter was heel duidelijk: 1-1!

Aangemoedigd door dit succes begon Ody te jagen naar die 2-1. Deze kwam ook vlak voor tijd: Misja nam een corner kort op Frank, die hem strak voorzette waar vervolgens Don Schutte met het hoofd zijn tweede doelpunt van de wedstrijd achter zijn naam kon zetten.

Na de rust ging het wat meer gelijk op en Voorwaarts kreeg wat meer kansen. Na een kwartiertje spelen werd een buitenspel over het hoofd gezien waardoor Voorwaarts uit kon breken. In eerste instantie voorkwam Ton de 2-2, maar na een scrimmage ramde een aanvaller hem er alsnog in.

Na de gelijkmaker vochten beide teams voor de overwinning en het spel golfde op en neer. Voorwaats kreeg de betere kansen, maar verzuimde te scoren, waardoor de wedstrijd eindige in een 2-2 gelijkspel.