Odysseus '91 9

He9 - Mannen Zaterdag reserve, 9, 6e klasse 621

11 september 2010 14:30

Met vallen en…

Het geheel vernieuwde negende heren elftal van Odysseus moest afgelopen zaterdag meteen een verre uitwedstrijd spelen in Nieuwegein zuid tegen Vreeswijk 3. Nadat de ene helft van het team zich met de tram naar Zuid-Nieuwegein had verplaatst en de andere helft met de auto kon de eerste wedstrijd van deze nieuwe equippe beginnen. Op papier begon Heren 9 in een behoudende 4-4-2 met een ruit op het middenveld, echter op het veld ontstonden er enige variaties op de theorie. Gelukkig was het ook duidelijke de eerste wedstrijd van het seizoen voor de tegenstander, waardoor een spannende strijd ontstond. Beide teams creerde kansen en moesten enkele heikele momenten in de verdediging toestaan. Tot in de zeventigste minuut hielden beide teams elkaar in evenwicht, echter toen sloeg het noodlot toe en wist Vreeswijk 3 door een ongellukkige samenloop van omstandigheden het eerste goal van de wedstrijd te scoren. Odysseus 9 toonde veel veerkracht na deze onfortuinlijke tegengoal en begon meteen te werken aan de gelijkmaker. Enkele tactische veranderingen werden aangebracht (de centrale verdediger werd diepe spits) en het slotoffensief werd ingezet. Ondanks de vetragingstechnieken van de spelers van Vreeswijk 3, die vanaf de 1-0 vaker lagen dan stonden (vandaar de titel van dit stukje), wisten de koene strijders van Odysseus toch noch enkele mooie kansen te creeren. Waarvan de kopbal van Tamar op een indraaiende corner de meest noemenswaardige was, helaas wist de keeper van Vreeswijk 3 met katachtige reflexen een goal te voorkomen. De westrijd, die door een uitstekende scheidsrechter geleid werd, eindigde dus in een 1-0 score in het nadeel van Heren 9. Maar men was het erover eens dat het een goed begin van het seizoen was en dat er nog vele mooie wedstrijden in het verschiet liggen.