65'

Da5 - Vrouwen Zaterdag, DA5, 5e klasse B

18 september 2010 12:15

Dames 5 zet zegereeks voort tegen SV De Meer

UTRECHT – Dames 5 raakt langzaam gewend aan de overwinningssmaak. Ook SV De Meer kon niets uitrichten tegen ons ingespeeld elftal: 4-0. Met een krappe selectie van dertien dames namen we direct een comfortabele voorsprong die nooit meer in gevaar kwam. Anouk stal in de tweede helft een show door een gevoelige lob van haar voet te sturen die keurig onder de lat tegen de touwen sloeg.

Door de overwinning prijkt de naam van Odysseus Da5 bovenaan in de vijfde klasse B. Met nog nul verliespunten zijn we uitstekend begonnen en het samenspel oogde ook tegen SV De Meer soms heel aardig. En juist in die periodes slaagden de paarshemden erin het verschil te maken op het scorebord. Tegen de Amsterdammers mochten de paar toeschouwers langs veld 2 weer snel juichen. Een aanval over drie schijven in het zestienmetergebied werd met een uiterste krachtsinspanning ingetikt door Lou met Manon als aanvalsarchitect die Joline in staat stelde de voorzet te geven. Binnen het kwartier was al een veilige marge opgebouwd.  Manon teisterde van een meter of zestien de paal en de attente Rosa schoot knap met haar chocoladelinkerbeen de rebound binnen: 2-0.

Nooit werd onze defensie onder druk gezet. Marije speelde met haar hele lichaam de spits uit de wedstrijd en vanaf de flanken kwam weinig Amsterdams gevaar door, waardoor stand-in keepster Nienke een veredelde toeschouwer tussen de palen was. Na rust werden de handschoenen en keeperstrui overgedragen aan Morgan die een lichte blessure aan haar hamstring had. Ook ‘kleine’ Jolien viel geblesseerd uit in de eerste helft. Oude pijnen braken haar op en teleurgesteld moest ze toezien hoe haar elftal in de tweede helft even haperde. Morgan moest zowaar een paar keer handelend optreden en na vijf minuten rolde het leer weer voornamelijk op vijandige speelhelft. De onbaatzuchtige Nienke, die zelf zo graag een doelpuntje wilde meepikken, gaf Anouk de gelegenheid met een voorzet tussen defensie en keeper knap af te werken: 3-0. En tien minuten later bepaalde de middenveldster de eindstand door de bal schitterend vanuit een lastige positie over de keeper te lobben.

Kansen kwamen er nog wel, met name voor Manon en Nienke. Beide dames vonden telkens de Amsterdamse sluitpost op hun weg. De nieuwe Lotto schoenen van Manon vuurde vaak van een meter of zestien het leer richting doel, maar met te weinig kruit in het rechterbeen bleef de aanvallende middenvelder doelpuntloos. Ook Nienke, ze speelde een dominante tweede helft, glipte vaak langs haar back en kwam regelmatig in scoringspositie die ze niet benutte. Volgende week wacht Saestum Da2, het doelpuntenkanon uit Zeist. Deze wedstrijd zal een echt beroep doen op de weerbaarheid en overwinningswil van onze selectie. De aanloop naar deze kraker is probleemloos verlopen met een bekerzege en twee eenvoudige competitieoverwinningen. Het zou zomaar een voorteken kunnen zijn voor een spectaculaire afsprong.