Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Woensdag 3 april. Ik kreeg een appje dat ik de aangewezen persoon was om zaterdag om 10 uur ‘s ochtends een Match of the day te fluiten. Ik hoopte op een gemoedelijke pot waar ik de middencirkel zeker niet hoefde te verlaten, maar niets bleek minder waar toen ik op zaterdagochtend vlak voor de wedstrijd de voorbeschouwing geschreven door Ko van der Duin las en bleek dat de tegenstander er in eerdere wedstrijden wel eens een bedreiging uit de mouw had geschud “in de emotie van de wedstrijd”. Ik kreeg er ineens veel minder zin in. Een schrale troost was dat ik 20 minuten voor de wedstrijd begon, Sjoerd zijn fiets, de wastas en vooral zichzelf, waarschijnlijk direct uit de stad, zag meeslepen naar het veld. Gelukkig klonk er opgewekte muziek uit de boxen toen de spelers in een keurig rijtje onder luid gejuich het veld betraden. Zo was er toch nog wat gezelligheid.

Nadat de trainer van Driebergen nogmaals had benadrukt dat ze er dit keer wel daadwerkelijk een leuke en sportieve pot van wilde maken, kon ik op het slechtwerkende fluitje blazen en beginnen aan deze (wat achteraf bleek doldwaze) wedstrijd. Nadat de mannen van Driebergen in de eerste 20 minuten al verschillende pogingen hadden gedaan om daadwerkelijk een Hornbacher naar het oh zo dichtbije UMC te verplaatsen, floot ik na een ongelukkige handsbal voor een penalty voor de mannen in het paars. Na een mooi hupje van Michiel werd deze penalty keurig in het dak van het doel geplaatst.

In de rust kreeg ik het verzoek van de trainer van Ody om de wedstrijd iets strakker te houden om te voorkomen dat de wedstrijd geheel uit de klauwen zou lopen. Ook hoorde ik de Ody trainer zijn mannen instrueren om scherp aan de tweede helft te beginnen. Ik had hier direct mijn bedenkingen bij toen ik Sjoerd en een persoon zonder meniscus erin zag komen.

Dus zo gezegd zo gedaan, de mannen van Hornbach stonden met knikkende knieën aan de aftrap en binnen 4 minuten lag de 1-1 in het netje, dit na een te korte terugspeelbal, een nog mindere uittrap en een nog slechtere wegwerking van de bal. Nadat meerdere mensen verzochten bij de trainers om Sjoerd toch maar weer lekker te laten vlaggen, schoot diezelfde Sjoerd (die nog duidelijk onder invloed was van enkele versnaperingen) met een bekeken schot de 2-1 binnen. Trainer Martijn gaf aan om de wedstrijd rustig dood te laten bloeden en de overwinning binnen te slepen. Deze opmerkingen werden door de Hornbachers goed opgevangen maar door de tegenstanders werd (vooral het stukje over dood laten bloeden) volledig anders geïnterpreteerd. Nadat Hugo werd gekatapulteerd, Freek bij zijn keel werd gegrepen, moest het bizarste nog komen toen “Arco” probeerde met een karatetrap het hoofd van Jules te verplaatsen naar een andere plek. Nadat ik toen toch maar een keer moest ingrijpen en een rode kaart moest trekken, werd dit door de desbetreffende persoon van Driebergen niet helemaal begrepen. “Waarvoor krijg ik rood?” durfde die nog te vragen. Nadat zijn hele team + technische staf het met mij eens was dat deze persoon echt niet meer op het veld mocht staan, werd met enige begeleiding deze persoon toch succesvol van het veld verwijderd.

“Waarom krijg ik toch altijd zulke kut wedstrijden?” was de vraag die nog het hele weekend door mijn hoofd heeft gespookt….