86'
88'

Dames 3 4e klasse C

18 oktober 2008 10:00

Vol goede moed – na ons eerste puntje van maandag!!!!! – kwamen we vandaag allemaal aan op het Olymposterrein. Waar Franca ons in de kleedkamer tijdens de speech van Marco verraste met haar aanwezigheid en hulp, het leek wel verstoppertje waarbij je ook niet weet wie er uit welke hoek verrassend op komt duiken. Enthousiast, opgetogen maar toch ook zenuwachtig trokken we het paars met witte voetbaltenue weer aan om een potje Stratego, o’ nee voetbal te gaan spelen. Er vond wat gegiechel plaats tijdens de warming up omdat nog niet iedereen er was en sommige mensen of zich verslapen hadden of door een wildvreemde op een wildvreemde fiets nog onderweg waren. Het klonk in ieder geval allemaal spannend en een beetje vreemd - maar wel lekker - in onze oren. Nadat iedereen na een geslaagde warming up gereed stond, klonk het eerste fluitsignaal van de KNVB scheidsrechter. De eerste minuten hielden we goed stand. Na 9 minuten stonden we helaas wel met 0-1 achter. Maar Floor was haar tegenstander te slim af en scoorde koelbloedig in de 13e minuut de 1-1. Gelukkig maar! Helaas was deze vreugde niet van lange duur en na een paar minuten stonden we dan ook weer achter met 1-2, 1-3 en 1-4. Alsof het aantal doelpunten evenredig met het zand wat in een zandloper zit, genadeloos doorstroomde, zoals dat het geval is tijdens een potje Party & Co. De moed zakte behoorlijk in onze voetbalschoentjes en dat werkte ook uit op de grasmat. Slechter spel was het gevolg. Inmiddels zijn we allemaal zo getraumatiseerd, door alle doelpunten die we de afgelopen weken om onze oren hebben gekregen. Het is in ieder geval niet echt goed voor ons zelfvertrouwen en dat was ook dit keer weer te zien. Tegenstanders die met de bal 3 à 4 man uittikken en hem alsnog achter Emma krijgen, dat zou niet mogen! Waren we misschien te bang? Niet allemaal scherp? Of hielden we niet allemaal onze eigen man bij? In de 28e minuut werd er een bal vanuit achter in de ruimte gespeeld welke Jessica - on a nice way - meenam richting doel en zelf afrondde. 2-4! Sprankje hoop! Loosdrecht bleef druk zetten, vooral via onze linkerflank wat resulteerde in de 2-5. Rust. De tweede helft startten we sterker maar helaas konden we geen doelpunten meer scoren. Tot aan de 80e minuut blijven we aardig overeind maar in de laatste 10 minuten was het op. Loosdrecht daarentegen was nog niet op en zorgde ervoor dat hun rechtsvoor ons aardig schaakmat zette. Er werd nog 2 keer gescoord. 2-7 op ons scorebordje, met alle cijfertjes in onze eindstanden van de afgelopen weken, kunnen we inmiddels een aardig potje Rummikub spelen. Maar wij zijn hier niet voor een spelletje Rummikub. Nee, wij willen winnen tijdens een potje voetballen. Er moet iets gaan gebeuren! Maar wat? Ander spelletje spelen? Tactisch move? Opstelling switchen? Mentaliteitsverandering? Roept u maar! Voor tips en advies kan natuurlijk altijd contact opgenomen worden met onze trouwe trainers/coaches Marco en Marc!  Next week 10 o’clock @ Olympos. Odysseus ’91 Dames 3 – Sterrenwijk DA 1!      - Mariëlle Lunenburg -