3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Nieuwer ter Aa: het dorp van 700 inwoners, het dorp waar niemand in kan als er iemand uit wil. En vooral, het dorp van NITA, de club waar de Paarse Helden het deze week tegen zullen opnemen in de strijd om de punten.

Een terugkerend fenomeen bij de wedstrijden van het Vlaggenschip is de underdog-rol die vaak voor de wedstrijd gecreëerd wordt. Deze keer was dit niet anders. Sterker nog, ditmaal was er een vergaand middel gebruikt om de underdog-rol te versterken. In de voorbereiding op het seizoen wist Ody namelijk opzettelijk 4-0 te verliezen in een oefenwedstrijd.

Voor de wedstrijd zat de sfeer er, ondanks het slechte weer, goed in. Er werd uitgebreid gedanst en gezongen voor Rosco zijn verjaardag, die 28 geworden is.

Ody startte deze natte wedstrijd met de volgende opstelling: (v.l.n.r.v.a.n.v) Boris, Floris, Struuk, Simon, Thom, Axel, Pieter, Jeroen, Christian, Glad en Rosco. Er was sprake van een stroef begin waarin de Paarse Helden veel balbezit hadden, maar ook twee (onnodige) tegengoals moesten incasseren. De jarige Rosco wist hierna nog voor rust de ingang van zijn 29e levensjaar te bekronen met het scoren van de 2-1.

De kleedkamer uitgekomen zijnde waren de Paarse Helden gebrand om de achterstand om te zetten. In de tweede helft was er sprake van een vrij identiek spelbeeld. Veel balbezit voor Ody, maar nog meer moeite om dit om te zetten in grote kansen. Het gebrek aan mogelijkheden kwam overigens onder andere doordat het veld een soort moeras geworden was, hierdoor werd snel combinatiespel vrijwel onmogelijk. NITA kwam er daarentegen een paar keer goed uit, maar onder andere door goed keeperswerk van Boris wisten ze de kansen niet meer te verzilveren.

Coach Pedtwin besloot gedurende de tweede helft flink te wisselen. Ronnie, Felix, Tolk en Jochum vielen in en een slotoffensief werd ingeleid. Uiteindelijk was het moment daar toch weer, na goed voorbereidend werk van Simon en Rosco viel de bal in de zestien stil voor de voeten van Tolk die de bal, net zoals Rosco deed bij de eerste goal van Ody, door de benen van de keeper schoof. Door deze late goal eindigde deze natte wedstrijd in 2-2 na een 2-0 achterstand, waaruit de veerkracht van Het Vlaggenschip nog maar eens blijkt. Gekeken naar het wedstrijdverloop: een terechte uitslag.

Volgende week mogen wij SCH ontvangen op sportpark Olympos. Een heuse kraker gezien de positie op de ranglijst. Indien Ody (5e) de drie punten in het oh zo mooie Utrecht weet te houden, zal het over SCH (4e) heengaan en zal alles nog mogelijk zijn.