Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

14:15 uur op zaterdag, de tijd dat de heren van het vlaggenschip van Odysseus de kleedkamer betreden. De sfeer was ontspannen maar geconcentreerd. Na wat lekkere bangers van de kleedkamer DJ en hoofdpersoon van vandaag: Simon Bolwerk. Na een warming-up waar de mannen van Odysseus wederom de onderschatting van de tegenstander van de dag voedde, begon de wedstrijd in de volgende opstelling (v.v.n.a.v.l.n.r): Boris, Junior, Struuk, Goaltjesdief siem, Thom, Piet, Feel, Jeroen, Senior, Serge, Chris. De bank werd gevuld door Ronnie, Jochum en Thijmen.

Na het eerste fluitsignaal startte de mannen in paars scherp. De Paarse Helden controleerde de wedstrijd goed, wat resulteerde in de 1-0 uit de een corner. Het was Chris die raak kopte na de goed aangesneden corner van Senior. Na de 1-0 bleef het een wedstrijd waar beide teams niet veel creëerde. Ondanks dat de Odysseanen de wedstrijd onder controle leken te hebben vond Thom het nodig om na een fel duel zijn tegenstander een beuk te geven met als gevolg een gele prent. Nadat Odysseus een vrije trap weggaf op de rand van de zestien, kwamen de boeren van Lopik op gelijke hoogte.

In de tweede helft hield Ody de controle, wat resulteerde in een aantal mooie kansen. Zo kreeg onze topscorer Chris een aardige kans om Odysseus op voorsprong te schieten. Na goed voorwerk van Ronnie kon hij de bal namelijk bij de tweede paal voor leeg goal intikken, maar hij wilde de – zo vertelde hij na de wedstrijd – ‘’niet elke keer de rol van ‘man of the match’ op zich nemen’’. Die rol is op deze zaterdag namelijk voor iemand anders weggelegd. In de laatste minuten van de wedstrijd ontstond er twijfel tussen Struuk en Simon of we nu voor de 1-1 of 2-1 moesten spelen. De conclusie van het beraad van deze heren bleef in het midden. Al denk ik persoonlijk dat Simon zelf had besloten wat het ging worden: een 2-1 winst. Zo dook hij in de allerlaatste minuut van de wedstrijd plots in de zestienmeter op, waar Thom hem na een mooie slalom aanspeelde op de rand van het vijfmeter gebied en hij al wel vallend de bal in de korte hoek schoof. Olympos barstte bijna uit zijn voegen na deze goal. Het team was in extase en lieten zich over elkaar vallen van vreugde, de winst was binnen!

Na afloop kwam succestrainer Edwin nog even aan het woord en sprak lovend over deze mooie teamprestatie. Het sprookje van Odysseus heren 1 duurt voort. We zijn nog ongeslagen, staan vierde met een wedstrijd minder gespeeld en zouden in theorie over twee weken tegen Elinkwijk een gooi kunnen doen naar de koppositie. Mannen, dit zou nog wel eens een heel mooi seizoen kunnen worden…