Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Onze wedstrijddag begon met een wedstrijdbespreking van Hugo. We hadden een beetje haast, aangezien we later nog op de teamfoto moesten. Echter had Hugo zelf geen stress omdat ‘hij er toch niet zo lang over zou doen’. Samen met zijn aantekeningen op zijn telefoon, waarover hij de enige echte Famke Louise quotte: ‘ik vind dat dat gewoon kan’, maakte hij de strategie duidelijk. Daarna gingen we richting het veld met nog prima maar lichtelijk koud weer, waardoor we mogelijk allemaal met een kippen velletje op de foto zijn gezet door onze eigen Suus. Nog even met z’n allen poseren voor de teamfoto en het was tijd om te focussen op de voorbereiding van de wedstrijd.

Echter was niet iedereen even goed voorbereid, aangezien er na het warmlopen zo’n 6 mensen ineens erg nodig moesten plassen… Wie wel goed was voorbereid, was Afke die tijdens de schietoefening als een echte keeper te werk ging. Aangezien onze twee keepers (ja u leest het goed TWEE keepers) nog beiden geblesseerd zijn, stond Afke weer als reddende engel op doel. Iets wat de tegenstander waarschijnlijk niet is opgevallen tijdens de wedstrijd, want ze vloog van de ene naar de andere hoek zonder enige angst. Hoewel Jules van te voren al voorspelde dat de tegenstander pas in de 70ste minuut door zou hebben dat ‘keeper geen keeper is’, leek dit besef vanuit de tegenstander niet te komen. Dit blijkt ook uit de wedstrijd, waar we u nu ZOVER ALS DAT KAN in mee zullen nemen. Wat namelijk wel in de 70ste minuut werd gerealiseerd, was dat er helemaal geen wedstrijdaantekeningen gemaakt waren..

Toch beginnen we met de eerste helft. De eerste helft speelde Ody sterk en voetbalde goed onder de druk uit. De vrije man werd goed gevonden, waardoor we snel het spel verplaatsen. Ook verdedigend stonden we scherp en werden vele lange ballen voorzien. Meerdere aanvallen werden opgezet vanuit ody en rond 15 à 20 minuten speeltijd scoorde Ody het eerste doelpunt. Linda had aan de linkerkant de bal en stuurde Suus met een diepte bal richting de keeper weg. De keeper kwam nog rond de 16 uit, maar Suus kon nog net met haar grote teen de bal langs de keeper tikken. Hierna gaf Suus de bal terug op Heuv die aan kwam sprinten en schreeuwen, waarna Heuv hem koelbloedig over de grond binnen schoof. Minder koelbloedig was het hoge gilletje ‘YESSS’ van Heuv, waarna het doelpunt werd gevierd.

Verder was de eerste helft vooral Ody aan de bal. De tegenstander had weinig kansen en anders zat de verdediging of Afke er goed bij. De tienen waren sterk aan de bal en de zessen bleven het spel goed verplaatsen. Onder het goede spel viel uiteindelijk het tweede doelpunt. Aïsa speelde de bal op Suus, die weer dicht op de keeper kwam. Deze keer was Suus zelf koelbloedig. Ze chipte de bal over de keeper heel en gaf nog een laatste tikje zo de goal in. 2-0 dus en met een goed gevoel de rust in.

Toen ody de kleedkamer uit wilde lopen stond helaas een minder leuke verrassing op zich te wachten. In plaats van lichte regen, viel het nu met bakken uit de hemel. Daarnaast moest Merel nog even net iets te blij doen over haar fijne thermoshirt dat de rest van te voren ‘veel te warm’ leek. Hierna begon Ody prima aan de 2e helft, maar moest het wel weer even in eigen ritme zien te komen. Rond de 60e minuut werden er twee wissels doorgevoerd. Sabine kwam erin voor Merel (die wat pijn aan de lies had) en Solín kwam erin voor Linda. Een aantal minuten later werd dan toch de tegenstander wat gevaarlijker. Afke redde ons nog een aantal keer heldhaftig van een tegendoelpunt, maar uiteindelijk viel deze dan toch nadat een vrije man in de zestien werd gevonden. Het werd dus toch weer spannend en de bank kreeg de zenuwen.

In de 70ste minuut leek het zelf 2-2 te worden, maar met de nadruk op LEEK, aangezien deze goal toch echt buitenspel was. De coach van de tegenstander was het hier zeker niet mee eens en stormde het veld in. Maar zoals wij al dachten en Arkema al zei ‘stond ze echt buitenspel toen de bal werd gespeeld’. Terecht afgekeurd dus. Na dit moment werd Suus gewisseld voor Fenne. Maar Suus bleef ook na de wissel druk bezig. Nadat ze erachter kwam dat niemand aantekeningen van de wedstrijd had gemaakt, ging ze direct spraakopnames maken om alles, nu nog vers in het geheugen, op te ratelen.

Ietjes daarna kregen wij een vervroegd kerstcadeau van de tegenstander. De centrale verdediger had namelijk de bal en terwijl Mara op de verdediger af kwam lopen, gleed de verdediger uit, waarna Mara de bal kon oppakken en deze rustig langs de keeper heen schoot. Vanaf de kant werd hard gejuicht en Merel riep: ‘mentaal afgedwongen’!!! De opluchting was groot en hierna vond Ody hun eerdere spel uit de tweede helft weer wat terug.

Ody creëert nog een aantal goede kansen, waarvan twee er binnen de 5 meter niet worden gescoord (de KaCo gaat hierover nog in beraad). Echter valt het 4e ody doelpunt dan toch nog in de 85ste minuut. Fenne wordt namelijk diep gestuurd door Mara en speelt de keeper uit. Ze schiet de bal er dan ook keihard in en heeft nu haar tweede ody doelpunt te pakken (na vorige week haar eerste te hebben gemaakt). In de laatste paar minuten mocht Arkema nog wat onrust veroorzaken op de linksback positie omdat Mara helemaal op was van het maken en geven van haar doelpunt en assist ;).

Al met al eindigde de wedstrijd in 4-1 voor de Chickens en staan we nu weer op een gedeelde 5e plek. Met weer twee wedstrijden sterk en positief spel, hopen we deze lijn voort te zetten!