Componistenlaan 1
3451SX
VLEUTEN
tel. 030-6661230

Lang, lang geleden (afgelopen zaterdag) in een plek hier ver vandaan (Vleuten) kwamen de kippen van ODY 2 samen om tegen de wezens van DESTO te strijden. Na het goede voetbal van vorige week was ODY vastberaden om hetzelfde op de mat te leggen en de winst binnen te halen.

Het was druilerig weer met een harde wind vanuit het zuiden. De laatste wedstrijd voor de winterstop zou elk moment kunnen starten en de chickens hadden zich helemaal mentaal en fysiek voorbereid. Er miste echter nog een tamelijk belangrijk persoon om een wedstrijd te kunnen spelen, de scheids. Deze kwam onverbiddelijk laat aankakken. Toen de scheids eenmaal stond en het startsignaal gaf, kon de wedstrijd eindelijk beginnen. DESTO begon met de bal en gaf deze aan een jong talent met de naam Pupil van de Week. Deze speelde zelfstandig heel ODY uit alleen het lukte niet om te scoren vanwege Noa’s onophoudelijke keeper skills.

Pupil van de Week werd er weer uitgehaald, en ODY moest even bekomen van de schrik. Niet lang daarna in de 2e minuut werd er ineens echt gescoord door DESTO. Dit ging zo snel dat zelfs Sabine geen actieve herinnering heeft aan de ontstaanswijze van het doelpunt. 1-0 voor DESTO. Snel wordt wel duidelijk dat er weer eens met een “vrouwenbal” wordt gespeeld. ODY poogt de wedstrijd te laten continueren door hun eigen normale ballen in het veld te spelen, maar die worden helaas allemaal weer teruggespeeld.

De tijd tikt voorbij en in de 22e minuut heeft Mara een kans. Ze is in de zestien, maar wordt neergehaald door barbaarse verdedigers. Het is een penalty. De spanning stijgt wanneer onze trouwe aanvoerder Ais de bal op de stip legt. Ze neemt een aanloop en knalt de bal linksonder in het net. ODY komt op 1-1 en het publiek gaat los. Slechts vier minuten later gebeurt er iets vergelijkbaars. Mara wordt wederom onderuitgehaald, omdat dit de enige manier is om haar te stoppen. Het is weer een penalty en de bal ligt op de stip. Gaat Ais hem nu in dezelfde hoek schieten of kiest ze voor de andere hoek. Het laatste was het geval. Ze yeet hem zo in de rechterhoek van het doel. ODY staat 1-2 voor!!

In de 32e minuut schiet Pien Appels op doel. De keeper laat los en grabbelt wanhopig naar de bal, maar onze Mara staat daar en schiet de bal genadeloos en zonder te twijfelen in het doel. ODY staat 1-3 voor!!

De coach en de grens van DESTO zijn helemaal de weg kwijt. “De coach en grens van desto zitten de hele week muren te stucken en kunnen nu eindelijk lekker uitrazen tegen ody”- Hugo

ODY gaat met een voorsprong van 1-3 de rust in.

De tweede helft is van start gegaan en al snel is ODY weer gevaarlijk. In de 50e minuut geeft Mara de bal af aan Rachel die hem gracieus in het doel schiet. ODY staat 1-4 voor!!!

De wedstrijd is al een tijd grimmig en de sppelsters van DESTO worden steeds gefrustreerder. De scheids is er ook klaar mee en geeft dan de verkeerde club de schuld.

Ergens tweede helft heeft Heuv nog een prachtige aanval en schiet hem zo in doel. ODY staat 1-5 voor!!

ODY heeft goed gespeeld en verdiend gewonnen. De beste manier om dit te vieren is om richting SUSA te gaan voor de gratis kan

Wegens afwezigheid van notities van de tweede helft is deze sterk ingekort.