3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Odysseus ’91 VR2 – Hercules VR3

Het was perfect weer voor een wedstijd: niet te warm, niet te koud en een lekker zonnetje. Nadat iedereen gearriveerd was, was er een beetje paniek: waar is de tas met wedstrijd shirts gebleven?! Gelukkig kon Mara heel goed zoeken en waren ze gevonden. In de kleedkamer werden wat bijzondere liedjes opgezet voor Arki, want ze was jarig!
Na de gezelligheid in de kleedkamer was het tijd voor de wedstrijd. De eerste helft begon rommelig. In de 14e minuut leidde een ongelukkig schot tegen de arm van Juul tot een penalty voor Hercu. Hercu benutte deze kans en nam een voorsprong van 0-1. Twee minuten erna scoorde de tegenstander nog een doelpunt, waardoor de achterstand van Ody opliep tot 0-2. In de 18e minuut kreeg Ody een veelbelovende kans. Suus leverde een goede voorzet af, die geblokt werd, maar Lotte slaagde erin de bal nog te raken, helaas ging de bal naast. Ondertussen op de bank zorgde iedereen goed voor zichzelf: het was mooi weer dus er moest natuurlijk goed ingesmeerd worden. Op dat moment ben je heel dankbaar voor de fantastische ingepakte teamtas waar kinderzonnebrand inzat. In de 26e minuut zorgde een indrukwekkende corner van Aisha bijna voor een doelpunt. De eerste helft eindigde met een handsbal van Hercu, waar de scheidsrechter weer een penalty voor gaf. Aisha schoot ons naar de 1-2!
De tweede helft begon Ody sterk. Na 7 minuten gespeeld te hebben gaf Lynn een uitstekende voorzet, waarna Suus met een knappe 1-op-1 actie tegen de keeper de gelijkmaker scoorde, 2-2! In de 56e minuut was er een leuk familie momentje: Suus kapte Flo goed uit. Een hoge bal van Rachel zorgde voor nog een kans, nadat Juul ‘als water door het middenveld glipt’. Hercu begint dan meer tegenstand te bieden, maar Ody bleef druk uitoefenen op de verdediging. In de 70e minuut kreeg Ody opnieuw een kans voor een 1-op-1 situatie, maar helaas leidde het deze keer niet tot een doelpunt. Na een snelle omschakeling van Hercu kregen ze een enorme kans, maar gelukkig stond Noa daar klaar om met een geweldige redding de stand op 2-2 te houden. Het vinden van een goede bal was een uitdaging bij deze wedstrijd, aangezien er vier keer van bal werd gewisseld. De ballen goed oppompen is ook heel lastig. De spanning was voelbaar op het veld en ook langs de kant. Indy overwoog zelfs om het veld in te stappen met haar gebroken handje. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werden er veel kansen gecreëerd, onder andere door Suus, Aisha, Mara en Fenne. De lat werd twee keer geraakt en er waren twee keer 1-op-1 kansen tegen de keeper. De spanning bleef om te snijden tot op de laatste seconde maar de wedstrijd eindige uiteindelijk in een gelijkspel van 2-2.
Al met al kan iedereen trots op zichzelf zijn na de goede comeback van een 0-2 achterstand. Er is tot het laatste moment hard gewerkt en voor elkaar gestreden en dat is beloond met een punt. Op naar de volgende wedstrijd tegen FC Oudewater!