3454NT
DE MEERN
tel. 030-6661923

Afgelopen zaterdag troffen de chickens V.V. De Meern, dit is een stugge ploeg dus de chickens waren al vroeg uit de veren. Na een korte rit en een warming up stonden ze klaar op het veld. De toon was al gelijk gezet toen de scheids naar Jules kwam om even te vertellen dat tegenspreken echt geen zin heeft. Het fluitje klinkt, ody duikt er vol op.

In de 5e minuut geeft Beun een mooie lange bal op Heuv, een goal kwam er helaas niet uit. Nog geen 2 minuten later was de keeper van de tegenstander een beetje kleurenblind want ze schiet de bal vol in de voeten van Rachel, ze lette daarna wel op want het schot op goal van Rachel zat er helaas ook niet in. Arkema dacht in de 8e minuut te scoren, maar het schot was helaas nog niet goed genoeg. Wat wel duidelijk is, er hangt een goaltje in de lucht! In de 10e minuut krijgt De Meern een penalty, maar Noa maakte ze zeker zenuwachtig want deze bal wordt nog net niet de ruimte ingeschoten. De wedstrijd is in de eerste fase zeker spannend. Kay stond in de basis en Kay liet meteen zien wat die waard was, Kay geeft in de 16e minuut een heerlijke pass op Arkema, Arkema komt erlangs en… SCOORT! 1-0 VOOR DE CHICKENS. Rachel is ook opgevallen, ze is zo lekker bezig dat die tegenstander van haar helemaal de weg kwijt is. We gaan de tweede helft in. Kay geeft een goeie bal op Lotte, Lotte geeft m af aan Afke, die de bal bij Rachel weet te krijgen. Rach maakt een snelle loopactie en schiet m in de korte hoek. De scheids begon zijn echte kleuren te laten zien, hij geeft een corner voor De Meern, maar de Meern komt m niet eens opeisen, raar?

De techniektraining van Jent werpt eindelijk goeie vruchten af, Rachel doet een heerlijk lopje over een sliding van de tegenstander en geeft een prachtige diepe bal op Heuv. Lot wordt onderuit geduwd, vrije trap ody, Tamar geeft hem diep op Kay , Kay doet een kapbeweging, geeft terug op lot, keeper moet gestrekt om de bal van Lot uit de goal te houden. Even later krijgt Heuv een diepe bal van Tamar, maakt een loop schijnbeweging en probeert met een boogje over de keeper heen te spelen maar gaat net over. Ondertussen lopen de frustraties bij Ody op, die scheids fluit zo raar!?! Ody krijgt een vrije trap mee, Beun heeft een heerlijke trap dus zij nam de bal. Beun schiet m vol in de korte hoek, maar helaas kon de keeper er net bij.

Merel is ook on fire, ze speelt de spits uit. Dit hoort toch andersom? De spits krijgt een diepe bal, die gaat naar hun linksbuiten maar Noa komt goed uit en trapt de bal naar de andere kant van het veld. Een speler van De Meern schiet de bal van pak m beet 30 meter ver net over Noa heen, het is 1-2. De wedstrijd is spannend maar Ody blijft sterk. Richting het einde van de wedstrijd is in zicht, het staat 2-3. De spanning is om te snijden maar de tijd is zo goed als om. Tenminste dat dachten we. Die rare scheids vond het een goed plan om compleet onnodig 9 minuten langer door te spelen, Ody is boos maar de wedstrijd blijft doorgaan. In de 99e minuut scoort De Meern de 3-3 en de scheids fluit meteen af, zonde.

Conclusie: dit was een erg professionele thuisfluiter, maar wij blijven doorgaan. Wij zijn niet voor niks de Ody Chickens en blijven strijden voor de periodetitel.