3421NE
OUDEWATER
tel. 0348-562019

Odysseus tegen oudewater , 14 oktober , 14:30 , de chickens staan klaar

Nog bijna voordat de wedstrijd begon ligt de bal bij ons in het net. Gelukkig was dit de pupil van de week. We hebben het haar even goed lastig gemaakt.

Je hebt van die dagen, en je hebt van die dagen, en dit was er zo een.

Ons paars hart had er enorm zin in, het zonnetje scheen, Ark deelt haar wekelijkse TMI (vraag niet door) en Jules wordt gecorrigeerd door een oud mannetje. Je kent het wel.

We hebben onze held Kay op goal en de eerste corner tegen pikt die casual de bal uit de lucht.

We proberen in deze eerste fase van de wedstrijd ons eigen spel te spelen en dit met zekerheid te doen. We spelen wat van links naar rechts, we proberen het eens door het binnen, Mara geeft de bal diep op Rachel die de hele rechter zijlijn maar blijft belopen. De aanval loopt staak maar dit willen we meer zien! Ook Heuv geeft al haar energie en loopt maar af en aan, aan de linkerkant van het veld. Wanneer ze dan toch merkt een klein energiedipje te krijgen, krijgt ze een krentenbol aangereikt die zo snel mogelijk tijdens de wedstrijd wordt weggewerkt. Maar tijd is een schaars goed en de krentenbol wordt met liefde of met iets minder liefde op de grond gegooid. We moeten door!

We denken prima in de wedstrijd te zitten, hier en daar wat slordig maar af en toe komen we er snel uit en beginnen we aan een goede aanval. Echte kansen komen er alleen nog niet. Dan worden we toch echt even opgeschikt wanneer de tegenstander de bal naast tikt tijdens een 1 op 1 met Kay. We maken het veel te spannend. In de dertigste minuut neemt Merel een corner van Ais op d’r slof van buiten de zestien maar de bal wordt helaas geblokt. En dan zo vlak voor rust, waar misschien niemand het aan zag komen, staat onze verdediging uit positie en lukt het Oudewater met wat moeite de bal in ons net te krijgen. Dit is niet lekker de rust in gaan.

Rachel wisselt voor Solin die op de linkerback positie komt te staan. Heuv schuift door naar rechts.

We willen met veel scherpte aan de tweede wedstrijd beginnen en er eigenlijk gelijk overheen klappen want we denken allemaal dat dit erin moet zitten. Toch is de eerste kans na rust voor Oudewater maar Kay redt deze poging voor de doellijn. Afke wisselt voor Rixt. Er volgen nog wat meer kleine kansjes voor Oudewater maar we willen ons nog geen zorgen maken. Totdat de 2-0 valt. We besluiten hoog druk te gaan zetten. Er nog even tegenaan en we proberen alles eruit te halen. De energie is er maar de bal wil niet. Het lukt ons niet kansen te creëren en de wie-wat-waar weet ik niet meer maar de 3-0 valt. Dan begint Ark, die ondertussen in het veld is gekomen, aan een goede dribbel op het goal af, een overtreding wordt gemaakt wat resulteert in een penalty. Een kleine eregoal voor Ody die koel(of toch koorts)bloedig wordt ingeschoten door Ais. Het eindsignaal luidt, de 3-1 staat en de teleurstelling is groot.

Zoals mij werd ingefluisterd na afloop: even verdrietig zijn, gauw vergeten en snel door.