Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Zaterdagmiddag verzamelen we bij Olympus, de zon schijnt en het is heerlijk voetbalweer. Het is een zeer belangrijke wedstrijd tegen Oudewater, waarbij we de kans hebben om het gat tussen hun en ons te verkleinen.

De wedstrijd begint helemaal niet als verwacht wanneer Oudewater in de 1e minuut doorbreekt en scoort, 0-1. Dit is een goede wake-up call voor ons om goed gefocust te zijn. Aïsa is in vorm en kapt dr tegenstander heerlijk het bos is. In de 10e minuut valt Rachel uit en wordt Eva voor haar erin gewisseld. In de 12e minuut speelt Mara zich knap vrij rond de 16, maar schiet helaas naast. We merken dat we in een mindere fase zitten en Juul wordt daar kriebelig van, want wij moeten winnen en zij moeten niets. Indy is ondertussen lekker aan het vlaggen met d’r zonnebril op, maar de zon is nergens te bekennen. In de 19e minuut creëert Oudewater een enorme kans door een lange bal die werd terug gelegd en toen werd geschoten op de paal. In de 25e minuut kapt Tamar haar tegenstander prachtig uit en stuur Eva diep, maar er kwam geen kans uit helaas. Wij creëeren weinig kansen, maar dat betekent niet dat we mooie acties maken. Zo speelt Fenne zich uit tussen 5 mensen. In de 30e minuut krijgen wij onze eerste penalty, het is een goede uitvoering van wat wij hebben ingestudeerd, maar er kwam helaas geen doelpunt uit. In de 37e minuut heeft Oudewater een schot op doel maar Noa vangt hem. Eva krijgt de instructies om te zakken, maar Eva weet niet zo goed wat dat inhoud. Dat is niet erg hoor Eef :). In de 41e minuut eet Heuv een krentenbol in het veld, niet het ideale moment om te eten maar ieder z’n ding. Oudewater valt aan en schiet de bal over Noa heen, het is 0-2 :(.

Tijdens de rust hebben we gekeken wat er beter kan en krijgen we een peptalk van Jules. De 2e helft van de wedstrijd beginnen we sterk. Bij Oudewater gaat het minder goed, hun aanvoerder zegt dat ze fucking traag zijn in handelingssnelheid. In de 53e minuut stuur Afke twee tegenstanders het bos in en speelt een goede bal, de tegenstander speelt die over hun achterlijn dus hebben wij een corner. In de 55e minuut pingelt Mara in de 16 meter waar ze wordt neergehaald, penalty! Mara schiet hem er in en het is 1-2, we zijn weer terug in de strijd voor winst. Wij zijn heerlijk aan het voetballen de 2e helft en creëeren ook wat kansen, maar een doelpunt mocht niet baten. In de 65e minuut wordt Lotte keihard getackeld. Merel schiet de vrije trap er bijna in, maar de keeper zat er helaas goed bij. In de 68e minuut hebben we nog een goeie cornervariant, maar helaas ontstaat er geen kans. In de 70e minuut wordt Solín erin gewisseld voor Fenne, die nog geen minuut later een heerlijke actie maakt en scoort. De grensrechter vlagt overigens onterecht voor buitenspel en de scheids gelooft het dus wordt het doelpunt afgekeurd. In de 74e minuut komt Mara 1 op 1 met de keeper, maar helaas pakt de keeper de bal. Ook Oudewater is nog gevaarlijk. In de 77e minuut is het spannend bij ons achterin, maar Tamar gooit d’r lichaam erin en blijft liggen op de grond. Ze wilt even op adem komen dus neemt de tijd om op te staan. In de 79e minuut komt de tegenstander 1 op 1 met Noa die een prachtige redding maakt, daarna haalt Eva de tweede bal nog van de lijk. De slotfase van de wedstrijd is spannend, we spelen veel op onze helft dus het is even billen knijpen. In de 86e minuut heeft Oudewater nog een vrije trap die door Noa over het doel wordt getikt. In de 87e minuut maakt Ark een fantastisch, maar de o zo geweldige grens van de tegenstander vlagt voor buitenspel dus wordt het doelpunt weer afgekeurd. In de 89e minuut hebben wij nog een corner en iedereen deed mee, helaas creëeren wij geen kans er kan Oudewater in een open doel scoren, 1-3.

We hebben de wedstrijd dan niet gewonnen, maar dat betekent niet dat we goed hebben gevoetbald. We hebben het de tweede helft goed opgepakt en de tegenstander het moeilijk gemaakt.