Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het was een zonnige zaterdagmiddag en de duifjes kwamen weer aangevlogen. Niet alleen de duifjes van Ody deze keer, want ook wat oud-duifjes kwamen vanaf rivierwijkers aangevlogen! Het beloofde een spannende ontmoeting te worden. Al gauw werd bedacht dat het eigenlijk uitmaakte dat we tegen deze geduchte tegenstander moesten spelen, en de conclusie was al voordat we de kleedkamer uitkwamen “eigenlijk boeit dat helemaal niks”. Gewoon doen wat we altijd doen en dan moet het goed komen! Vol vertrouwen vlogen we naar het veld. Hoewel de duifjes er wat sierlijker uitzagen dan normaal, werd toch besloten de teamfoto’s uit te stellen, te weinig tijd!!

Eddy de scheids stond ons al op te wachten en gaf het startsignaal van de wedstrijd. Al na 5 minuten gaf Lotje een hoge bal die bij Shan terecht komt, legt af naar Charlie en boem! De keeper pakt hem... Nog geen 5 minuten later neemt Cato een vrije trap, legt hem klaar voor Lau, maar helaas heeft Sietske het door. Dan blijkt maar weer dat de korte lijntjes niet altijd in je voordeel werken...

Ody blijft kansen creëren en speelt prachtig tikitaka voetbal door Rivierwijkers heen. Lot stuurt Shan diep, geeft voor op Nani, legt af naar Sas en boem! Weer die keeper, pff.

Wat wel duidelijk is, is dat RiWi angstig voetbalt en afwacht op eigen helft. “Ze voetballen niet om iets te halen”, aldus een van de weinige doffers op het veld.

Dan volgt de zoveelste diepe bal van Ody, Char gaat er als een speer achteraan, maar zo ook een verdediger van RiWi , wie oh wie is er sneller?! Het is Char, maar dan: neergehaald in de 16, Char vliegt nog wat meters door. Penalty! Lau neemt hem en schiet ijskoud binnen. 1-0! ‘26

Ook vanaf de bank blijven de analytische geluiden klinken: “Char vliegt snel, ze is vrij lichtvoetig”. Uhuh.

RiWi heeft moeite met ons spel, we winnen vrijwel ieder duel en Nani stormt over die rechterflank om voor t ene na t andere gevaar te zorgen.

Niet alleen vanaf de flanken dreigt gevaar! Veldpien zet haar eigen kansen op, schiet vanaf ruim 20 meter en plaatst de bal prachtig in het goal! 2-0 Ody! ‘38

Rust! Lovende woorden klinken: “Dit is misschien wel de beste eerste helft in 2 jaar”, en vervolgens worden de tactieken nog even aangescherpt.

In de 2e helft zorgt rivierwijkers voor iets meer gevaar, maar Nani werkt de bal goed weg. Vervolgens neemt Ody weer over en zorgen met regelmaat voor mooie aanvallen en kansen, maar helaas bereiken ze het netje nog niet.

In de 58e minuut zorgt Ody voor nieuwe energie, Pien en Shan maken plaats voor Linda en Imre.

Imre zorgt meteen voor het nodige gevaar door een voorzet die helaas net niet wordt afgemaakt. Maar niet veel later komt er vanaf rechts een vuurpijl voor het goal, die Lau het goal in kopt! ’63 3-0!!

Na 70 minuten maakt Til plaats voor Haak. Til heeft na lang blessureleed eindelijk weer 70 minuten lang gevlamd! Dit mag ze dan ook meteen afbetalen met een 3 liter graansmoothie voor Kan of the Match!

Rivierwijkers komen door een gevaarlijke dieptebal voor het goal van Ody terecht, maar een prachtige sliding van Nani die geen millimeter korter had moeten zijn voorkomt een tegendoelpunt!

Riwi krijgt nog een vrije trap mee , “allemaal doorlopen op de keeper” klinkt het, toch jammer voor ze dat Keeppien hem dan klemvast heeft.

In de 75e minuut gaat Sas eruit, Lotje naar het middenveld en Sma mag nog even stormen op de linkerflank.

Riwi geeft zich niet zomaar gewonnen en creëert nog wat kansen. Haak kan er nog net een teentje tussendoen en ook Keeppien heeft de bal onderschept. De rust zelve vangt ze er nog even een met een hand voor de kruising.

De kansen gaan over een weer in de laatste minuten, totdat Cato weer even haar klasse laat zien met een scorpian kick, gevolgd door wat hooghouden rand 16 voordat Ody weer kan gaan aanvallen.

Het eindsignaal klinkt en met 9 punten uit 3 wedstrijden vliegen de duifjes weer tevreden naar de nestjes, of dit nou een mega bank is of de Nar.

Opstelling: Keeppien, Nani, Dana, Cato, Til (Haak), Lotje, Pien (Linda), Sas (Sma), Shan (Imre), Char, Lau