BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992140

“Een kermis (in België ook wel foor genoemd) is een verzameling rondtrekkende attracties en kramen in de openlucht ter vermaak.”

Op deze zaterdag bestaan “de rondtrekkende attracties” uit de IJsselmeervogels en de Odyduifjes.

Na een tijdje rondgereden te hebben in het drukbezochte Bunschoten-Spakenburg en het vervolgens parkeren op een grasmat van de wijkbewoners konden we onze intrede maken in Sportpark De Westmaat. De duifjes maken zich klaar voor de wedstrijd en betreden, tamelijk professioneel, het veld vanuit de catacombe. De fotograaf en de presentator zitten klaar en om 17:30 opent de kermis zijn deuren.

De scheidsrechter meldt dat er een noordoostenwind staat en dat hij hoge ballen zou afraden, maar verder mogen we het zelf wel weten. Dank u scheidsrechter. De eerste helft start erg rustig met gebrek aan felheid. Keeper Hannah is niet in de draaimolen geweest en houdt meerdere keren de bal uit het netje. De vogels blijven echter veel aanvallen en na een sprintwedstrijdje met Cato weten ze in de 27e minuut de bal in de hoek te schuiven. De grensrechter van de Vogels bevindt zich bij de gokautomaten en vlagt een aantal keer op buitenspel. Jutka heeft erg veel last van die noordoostenwind. De vogels weten via een hoge bal jammer genoeg nog een doelpunt te scoren. In de 40e minuut laten de duifjes nog even zien hoe de hoekschop nou eigenlijk moet, een heerlijk overstapje en Lau poeiert de bal rakelings over de goal. Schoolvoorbeeld. Met een 2-0 achterstand gaan we de rust in en zoals Rick het benoemt: het was een apathische eerste helft.

In de rust wordt Ann gewisseld voor Sam, Shan voor Char en Pien voor Imre.

Na coaching van de trainers beginnen we aan de tweede helft. In de eerste minuten schieten de duifjes al drie keer op goal. Bank: “frisse energie zorgt voor nieuwe impulsen”. Keeper Hannah vangt weer menig balletjes. De vogels weten echter een dieptepass tot een slecht einde te brengen en scoren de 3-0. De duifjes komen deels aan voetballen toe maar het blijft een gevecht op de botsautobaan om balbezit te houden. Cato wordt gewisseld voor Linda. De bal komt steeds vaker, via een hoekschop of via de opbouw, bij de duifjes te liggen. In de 87e minuut poeiert Sas de bal magistraal onderkant lat in de kruising. De vogels kijken alsof ze net het spookhuis uit komen lopen. De rest van de wedstrijd houden de vogels alles dicht en komen de duifjes er maar moeilijk doorheen. We eindigen de wedstrijd met een stand van 3-1.

Suikerspin/maccie halen dan maar.

Opstelling: Hannah, Nina, Dana, Ann ('45 Sam), Cato ('70 Linda), Lotje, Pien ('45 Imre), Sas, Lau, Shan ('45 Char), Jutka