Parkzichtlaan 201
3451GX
VLEUTEN
tel. 030-2932702

Het is zaterdagochtend, de wekker gaat. Gisterenavond was het niet veel te laat. Er staat namelijk een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Dé wedstrijd van het seizoen, dé wedstrijd waar al weken over wordt gesproken en dé wedstrijd die de toon voor de rest van het seizoen gaat zetten. Maar no pressure hè meiden? Na 8 competitiewedstrijden te hebben gespeeld waarin Ody op 1 staat met 21 punten en een positief doelsaldo van 25, is het tijd voor de klassieker tegen aartsrivaal en nr. 2 UVV. UVV VR1 heeft sinds haar oprichting een jaar geleden nog geen enkele competitiewedstrijd verloren en de duifjes zijn erop gebrand dit te veranderen. Dit echter niet zonder slag of stoot. Menig industrieterrein en windstoot moeten worden getrotseerd om überhaupt op locatie te komen. Voor sommigen gaat er een tocht van wel 33 kilometer aan vooraf (toch Haak?). Al met al heeft Ody heeft alle 19 spelers mee, inclusief Rixt op krukken... De bank breekt bijna uit zijn voegen. Is er al vermeld dat we vandaag in aanwezigheid zijn van de mama van Rick? In het bijzijn van deze queen kan zéker niet worden verloren.

Ody begint vol overtuiging aan de wedstrijd. UVV is gespannen, wat binnen 9 minuten tot de volgende kansen voor Ody leidt: een vrije trap (waarvan de rebound er net niet is gaat), een verwarde keeper die de bal buiten het strafschopgebied oppakt en een vrije trap die snoeihard op de paal beland. Na 9 minuten weet UVV weer wat vat op de wedstrijd te krijgen en worden ze zo nu en dan gevaarlijk. De Ody verdediging staat echter als een huis en Dana weet de bal verschillende keren te onderscheppen. De weergoden zijn de laatste tijd wat bozig en hoewel het vandaag zo goed als droog was, blies Aeolus (god van de wind) een stevig windje over het veld. De met perfectie gegeven voorzetten blijven net iets langer vliegen en Shan, Lau en Charlie kunnen het net niet belopen. Na 20 minuten weet UVV voor het eerst een grote kans te creëren en volgt een 1 op 1 met Keeppien. Gelukkig is Keeppien voorzien van uitschuifbare ledematen. Handig dat ze zijn! Aan de andere kant van het veld heeft Lau technische problemen met haar noppen en ziet ze het veld meerdere keren van heel dichtbij. Nani schittert langs de flanken en heeft ‘haar vrouwtje in de zak’, zoals mooi wordt opgemerkt in de dugout. Hoewel Ody de betere partij is loopt het spel niet helemaal lekker. Na 30 minuten strijden wordt Dana gewisseld voor Sma om wat extra snelheid in de achterhoede te creëren. Het spel blijft rommelig, UVV krijgt een goede kans maar schiet naast en Lau wordt nog even van achteren gezaagd. Scheids zegt ‘bal’, Lau zegt ‘au?’.

In de rust wordt de tactiek aangescherpt en wordt Imre voor Char gewisseld. Misschien was het de dextrosesuiker in tabletvorm, het feit dat trouwe supporters Lilli en Fleur aanwezig zijn of het feit dat ze morgen bij AZ gaat kijken, maar Imre gaat los. Het hoog druk zetten beloond, hoewel UVV het daar niet mee eens is en “ze weten het niet meer” schreeuwt. Say what? In de 5 minuten die volgen op deze kreet weet Ody 3 goeie kansen te creëren die óf door de 2 meter lange keeper van UVV worden gestopt óf net over gaan. In de 68e minuut regent het corners, in de 69e minuut helaas druppels. Dit tot groot verdriet van Keeppien, die het door gebrek aan actie koud begint te krijgen. Gelukkig helpt Sas haar een handje door mis te maaien in het strafschopgebied van Ody en heeft Keeppien het meteen weer warm. In de 74e minuut geeft Cato de bal aan Lot, die hem mee naar binnen neemt en prachtige op Nina voorgeeft. Nina geeft voor op Im en… nog een keeper die in bezit is van uitschuifledematen. Ody blijft dreigend, is het nu UVV die het niet meer weet?? En dan, in de 76e minuut, weet Shan na een geweldige dribbel Nani te vinden, die de bal voorgeeft aan Lau. Koel als Lau is weet ze deze met gemak binnen te tikken. GOAAAAAALLL!!!! En alsof dat niet genoeg is, neemt Imre 1 minuut later de bal mee, stormt op het doel af, geeft de bal voor en is het ditmaal Shan die hem binnen tikt. 2-0 binnen 2 minuten!!! Niet. Te. Stoppen. UVV komt nog 2 keer semi dichtbij, maar Keeppien weet de bal te onderscheppen voordat UVV hierbij kan, hoewel dit wel met een gestrekt beentje wordt getracht. Begrijpelijk als je van de huidige nr. 1 dreigt te verliezen! In de slotfase van de wedstrijd weten Jut, Lot en Sas nog een door een mooie combinatie een kans te creëren, die er helaas niet in gaat. UVV krijgt in de laatste minuut nog twee corners mee, maar ook hier hebben ze geen geluk. De scheids fluit af en de duifjes zijn heel heel blij!! De periode titel is binnen en het kampioenschap een stapje dichterbij! Imre verdient met haar geraas het kannetje van de match en Keeppien scoort een hattrick door 3 keer op rij de 0 te houden. De duifjes vullen, op rekening van de coaches (“maar even serieus, ze zijn wel gewoon coach van VR1 hoor, wat zouden ze wel niet verdienen???”), hun maagjes met teamschalen en Cato’s baksels en de keeltjes worden gesmeerd met vloeibaar goud om vervolgens later op de avond onverstaanbaar mee te blèren tijdens de KaraODY. Wat is het toch fijn om een Odyduifje te zijn 💜

Opstelling: Keeppien, Nina, Cato, Til, Dana (’30 Sma), Lotje, Jutka, Sas, Shan, Charlie (’45 Imre), Lau

Wissels: Berber, Haak, Han, Linda, Veldpien