BENNEKOM
tel. 0318-416111

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Op zaterdag 9 december zit het tegen en dan heb ik het niet alleen over de wind.

De dag begint gemoedelijk op station Ede met een buschauffeur die het niet erg vindt om nog even op het team te wachten. Na op tijd te zijn aangekomen bij VV Bennekom gaan we naar de kleedkamer, waar een zeer dun bankje op ons te wachten staat. Trainer Rick neemt de voorbereiding en de tactieken door, waarna we ons moeten overgeven aan de harde wind, flinke regen en intense kou.

Vanuit een overdekte tribune mogen beide teams het veld oplopen met een scheidsrechter, gekleed in een shirt met korte mouwen en een korte broek. Ondanks de gevoelstemperatuur van +5 graden maakt hem dit niet uit. VV Bennekom wint de toss en kiest tactisch de helft met wind mee. Ook vandaag is er een pupil van de week, die na op de paal te schieten, een doelpuntje weet te scoren bij Pien. Het is 15:30 en de wedstrijd begint.

Bennekom speelt met hoge druk, alleen het lukt goed om hier onder uit te spelen. Ody staat sterk en er worden dit keer veel lange ballen gespeeld. Spelers van Bennekom hebben een hard schot en zo komt keeper Pien ook eens aan voetballen toe. Al vrij snel volgt er een dieptepass op Laura die dit goed gezien heeft en de bal mooi in het netje legt. De grensrechter van Bennekom steekt zijn vlag in de lucht voor buitenspel en de scheidsrechter keurt het doelpunt af. Na onze verbazing moest de grensrechter toch bekennen dat hij zich had vergist, hij keek namelijk naar de verkeerde speler. De scheidsrechter twijfelde even en concludeerde “maar ik heb eigenlijk al gefloten”, met andere woorden “doelpunt nog steeds afgekeurd”. Er vinden hierna meerdere hoekschoppen plaats en wat goede voorzetten vanuit Ody. Jammer genoeg worden deze allemaal geblokt door Bennekom. Frustraties over de scheids- en grensrechter nemen toe, aangezien er veel overtredingen worden gemaakt en weinig wordt gefloten. We gaan de rust in met een stand van 0-0.

In de rust wordt Mathilde gewisseld voor Ann. De toespraak van Rick geeft wat frisse moed.

De tweede helft gaat van start, Nina wordt de diepte in gestuurd en geeft een voorzet op Laura. Lau tikt de bal mooi binnen en het staat 1-0 voor Ody! De vreugde mag niet lang duren, binnen 1 minuut en een beetje geluk vliegt een hoge bal van Bennekom in de verre hoek. De tweede helft wordt steeds fysieker gespeeld. Ody maakt mooie acties en speelt goed. Hannah wordt gewisseld voor Saskia. In de 62e minuut legt Jutka de bal breed op Lau. Lau vindt de achterlijn en speelt de bal voor de goal, waarna Char de bal in het net kan leggen. Ody staat weer voor. Bennekom reageert met meerdere aanvallen, Ann laat goed zien wat ze in haar macht heeft en veel ballen worden tegengehouden. Door het slechte weer en het spelen van kant naar kant is het een zware wedstrijd. Na meerdere acties van beide kanten weet Bennekom de stand naar 2-2 te brengen. De laatste vijf minuten zijn nog spannend, alleen er vallen jammer genoeg geen doelpunten meer.

Terug in de kleedkamer concluderen we dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld en dat we trots mogen zijn, alleen we balen erg van een gelijkspel. Na het verhuizen naar een kleedkamer met “warm” water én urinoir(?) opent Sas een zak met oliebollen als troost. Het zou deze zaterdag niet zijn als het even tegen zou zitten en zo valt Lau haar oliebol per ongeluk op de vieze vloer (issokay Birdy -Tiktok). Na het douchen komen we tot de conclusie dat niet alleen de keuken dicht is maar ook het openbaar vervoer niet rijdt en zo is het nog een lang avontuur om in Utrecht te komen. Soms zit het mee en soms zit het tegen.

Gelukkig is het een Super Saturday, waar we in Olympos getroost kunnen worden met spelletjes en bier.

CH

Opstelling: Pien(K), Cato, Sam, Mathilde, Lotje, Nina, Jutka, Saskia, Charlotte, Laura, Imre