Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Zaterdag 14 oktober 9:00, het zonnegloren wordt versterkt door de dauw die op deze frisse morgen, na een stormachtige nacht, te aanschouwen is vanuit de zojuist geopende kantine op sportpark Olympos. De mannen van heren 3 wachten hier onder het genot van een broodnodig koffietje of banaantje tot ze de kleedkamer mogen betreden. Er wordt rustig besproken hoe de vrijdag is doorgekomen na de hectiek van donderdagavond, hier is flink gestift (iets wat in deze wedstrijd niet ontbrak). De tegenstander komt zojuist de kantine binnengelopen en passeert de reeds gesettelde mannen van Ody om bij de bar te komen. De barman wordt aangesproken: ‘is het vet al aan?’. De toon is gezet. Mooi.

14 oktober, ogenschijnlijk een doodnormale dag. 14 oktober (2010) 33 mijnwerkers raken opgesloten (allemaal gered gelukkig). 14 oktober (1982), het Nederlands voetbalelftal verslaat België met 3 doelpunten verschil. 14 oktober, de 287ste dag van het jaar. 2+8-7= 3. Aha, 14 oktober is helemaal geen doodnormale dag. 14 oktober is een dag voor derden. Het derde elftal van Odysseus 91 welteverstaan. Want zal ik u nog een toevalligheid (dat kan het inmiddels toch niet meer genoemd worden) voorschotelen. Nee daar leest u het verslag maar even voor ik ga niks verklappen.

Afijn, de mannen mogen de kleedkamer in en krijgen de opstelling te horen. Deze luidt: Lucas, Youp V, Ysbrand, Tom, Pascal, Noah, Thomas, Tijn, Sergej, Joren, Jaap. De wissels waren: Youp, Ynze, Klaas en Jonathan. Na een grondige tactiekbespreking is het voor iedereen duidelijk dat vandaag de 3 punten (daar is er weer 1, dit is echt geen toeval meer) gepakt gaan worden. Heren 3 begint dan ook goed aan de eerste helft waar Joren na een goedlopende aanval op aangeven van Pascal de 1-0 kan binnenschieten. Daar stopt Heren 3 niet, zo’n 10 minuten later steekt de centrale verdediger van Renswoude Joren weg met een afgemeten balletje. Joren stift de keeper met gemak om de mannen van Ody op een 2-0 voorsprong te zetten. Zo’n 2-0 voorsprong geeft de Odysseanen een ongelofelijk vertrouwen. Echter, gaf deze 2-0 voorsprong iets te veel vertrouwen aan de mannen van Heren 3, waar er werd gezegd dat de tegenstander dr helemaal niks van kon. Ik kan dicht bij Odysseus blijven voor deze vergelijking. Ene Icarus had hier ook last van enkele duizenden jaren geleden, en weet u nog de zon scheen deze ochtend. Zo gebeurde het ook dat in de eerste helft nog de 2-1 en de 2-2 vielen en Heren 3 weer van voor af aan kon beginnen. Nadat de iedereen op scherp werd gezet door Julia in de rust ging Ody verder waar het gebleven was, op zoek naar de voorsprong. Het begin van de tweede helft was niet onaardig, er werd goed druk gezet. De tegenstander kon de mannen in het Paars alleen bedwingen door middel van overtredingen. Zo ook 4 meter buiten de 16, Thomas werd neergehaald en zo kreeg Heren 3 een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Sergej treedt aan voor deze vrije trap en schiet deze uitstekend binnen, 3-2. Daarna zakt Ody iets in, de tegenstander komt aan aanvallen toe en verdient een hoekschop. Voor uw informatie, het leek er niet op dat Renswoude op techniek of tactiek heeft getraind, maar op 1 ding was overduidelijk week in week uit geoefend. Het variantje bij de hoekschop. Deze variant betrof een lage bal richting de rand van de zestien met eventueel een overstapje, waarna deze binnenschoten zou moeten worden. Het probleem was, de tegenstander had al 2 hoekschoppen gehad en iets anders dan deze variant werd gehanteerd. Weer terug naar de hoekschop, de mannen van Ody kon je horen denken: het zal toch niet dat ze een 3e keer de zelfde hoekschop nemen. Niets bleek minder waar. De bal werd rustig naar de rand van de 16 geschoven, maar Ody was alert bij deze 3e hoekschop (ik attendeer u wederom op het getal 3) en deze wordt klinisch weggewerkt en omgevormd tot een counter. Jaap wordt aan de rechterkant weggestuurd en komt helemaal tot de 16 van de tegenstander waar hij Joren overslaat en de bal direct aan de meegelopen Tijn geeft die meer tijd heeft om de bal langs de keeper binnen te schuiven dan wanneer u de volledige trilogie van lord of the rings binged (als u nu nog niet in de band tussen het getal 3 en 14 oktober gelooft gaat het ook niet meer gebeuren). Echter, was het zo dat Tijn de benen had van een pasgeboren gazelle op glad ijs en zodoende wist hij deze kans naast te schuiven. De reden van deze misser heeft Tijn nooit genoemd, maar deze zal aan het einde van dit verslag bekend worden gemaakt. Even heel snel nog door de tweede helft heen, er gebeurde veel maar super veel voetbal zat er niet meer in, vooral bij de tegenstander, die niet 1 maar 2 keer rood pakte. 1 keer voor natrappen en 1 keer voor een oliedomme overtreding op de helft van Ody met geel op zak. De laatste noemenswaardige gebeurtenis van deze wedstrijd was de wonderschone goal van Joren, die eventjes moest wachten op eigen helft voordat hij gelanceerd werd en de keeper van grote afstand stiftte. Joren schiet zo zijn 3e van de ochtend binnen en brengt de stand naar 4-2. Odysseus Heren 3 wint de pot en kan met opgeheven hoofd van het weekend genieten.

Welnu, het slotstuk. U heeft in dit verslag de speciale band van het getal 3 met 14 oktober kunnen bewonderen en waarschijnlijk bent u net als ik gaan geloven dat 14 oktober bij het getal 3 hoort, en wel specifiek bij Odysseus Heren 3. Tijn wist dit voor de wedstrijd al. Tijdens zijn aanname was hij aan het rekenen met al die tijd die hij had om te scoren en als hij die bal eenvoudigweg binnen had geschoten was het toen al 4-2. 4-2, dat is een gemiddelde van 3 doelpunten per kant begrijpt u. Dit  had dan nooit samen kunnen vallen met de 3e goal van Joren. Dat zou dan de 5-2 zijn en ja, wat heeft het getal 3 dan te maken met 14 oktober?

P.s. 14 oktober, 4-1 = 3 dank voor uw aandacht.