Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Zaterdag 30 September stond de eerste thuiswedstrijd van Odysseus heren 3 weer op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd tegen VVZA 2, die hun eerste wedstrijd wel gewonnen hadden. Toch hadden de mannen van heren 3 veel vertrouwen in de wedstrijd. Alle spelers hadden de instructies van drukzetten gemaakt door de lieve trainers veelvoudig bekeken en helemaal uit het hoofd geleerd. De wedstrijd begon met de volgende opstelling van heren 3: Lucas in de goal, Pascal, Imo, Tom, Lars, Noah, Sergej, Ynze, Jaap, Joren en Stijn. De bank bestond uit een aantal spelers die deels geblesseerd of terugkwamen uit blessure: Youp, Tijn, Matthieu en Jonathan. Tijdens de bespreking werden de principes herhaald die waren besproken in de teamvergadering.

De openingsminuten van de wedstrijd begon wat onrustig van beiden kanten. Ody en VVZA moesten nog deels aan het natte veld wennen. VVZA begon met hoog drukken zetten en dit leidden tot hun sterkste deel van de wedstrijd. Zij kregen niet 1, niet 2, ook niet 3, en zelfs niet 4 maar 5 corners achter elkaar. Toen dit gevaar was geweken kwam Ody meer in de wedstrijd er werd erg goed samen gespeeld. De buiten spelers werden door goed samenspel vaak bereikt alleen miste in deze fase van de wedstrijd de belangrijke laatste paas nog. VVZA gaf het druk zetten ook snel op na een paar goed weggetikt te zijn. Ody controleerde het tempo van de wedstrijd. Uiteindelijk ontstond de goal door goed druk te zetten van Stijn die daarna een strakke voorzet gaf die Jaap intikte. Er was veel opluchting toen de goal eindelijk viel. Toch zakte Ody wat in na het maken van goal. Hierdoor kreeg VVZA meer de mogelijkheid om te voetballen. Uiteindelijk viel hieruit de 1-1 compleet tegen het spel beeld in.

In de tweede helft begon Ody met goede energie. Youp kwam erin voor Imo en Matthieu voor Ynze. Ody startte de tweede helft sterk en was opzoek naar de overwinning. Er werde veel kansen gecreert maar de goal wilde nog niet vallen. De VVZA keeper was verandert in een jonge Viktor Cassillas. Verder kon VVZA aanvallend niks meer inbrengen in de tweede helft. Ody wisselde nog 2 maal Jonathan voor Jaap en later Tijn voor Sergej. Ody bleef aanvallend veel drukzetten en uiteindelijk viel de goal toen Joren een voorzet gaf op Stijn, die hij knap controleerde en binnenschoot. Hierna volgde nog vele kansen. Twee mooie individuele acties van Stijn en Matthieu die beide de bal aan joren gaven zorgde voor de 3-1 en 4-1. De verdediging van Ody hoefte nog een enkele keer in actie te komen maar de wedstrijd was gespeeld.

Iedereen was tevreden met de wedstrijd en de eerste overwinning van het seizoen. De focus ligt nu op de komende wedstrijden.