Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Om maar liefst 8:45 op een zonnige zaterdagochtend was het tijd voor Ody D1 om alle slaperige snaveltjes te verzamelen op Olympos. Niet in het sportcafé, want die was natuurlijk nog dicht op zulke onchristelijke tijden. Dit was tot grote teleurstelling van ieder die erop had gerekend zijn dagelijkse cafeïnebehoefte te kunnen vervullen bij aankomst. Gelukkig was there an imposter among us die Olly binnen wist te dringen en met 6 koffies weer naar buiten kwam. Gnann saved the day! Vandaag werd de tweede tevens laatste poulewedstrijd gespeeld van het bekertoernooi. De eerste bekerwedstrijd werd met 6-1 gewonnen van Sporting en de duifjes waren van plan er vandaag nog harder overheen te klappen. De tegenstander was Hercules. Dat was leuk, want daar hadden we dit seizoen nog niet tegen gespeeld. In de kleedkamer werden bepaalde doelstellingen benoemd en het was tijd om deze waar te maken, want de duifjes snakten naar de beloning van het behalen van deze doelstellingen: het eerste potje Overwinningsspel1 van het seizoen.

Opstelling: Keeppien, Nina, Dana, Sma, Cato, Lotje, Linda, Sas, Shan, Charly, Lau

In de openingsfase werd het maar al te gauw duidelijk dat de duifjes de overhand hadden, maar dit ook uitbetaald moest worden in doelpunten. Er werd alleen maar gespeeld op de helft van de Hercu_Herman en het was wachten op het eerste doelpunt, want er waren kansen zat. De openingstreffer volgde in de 9e minuut toen Lotje de bal diep gaf op Shan, die de achterlijn haalde en de bal voortrok. Deze werd onderschept door de keeper, maar die liet te bal los waardoor Lau de bal kon intikken. Goal uit de rebound, 1-0! De duifjes zijn duidelijk op zoek naar meer kansen, maar 2-0 op het scorebord krijgen leek toch lastig. Meegaan met het tempo van het niveau van de tegenstander is altijd een valkuil en zo ook voor de Odydruifjes vandaag. Ook is de bus geparkeerd en is het lastig gaatjes vinden voor de Duifjes om doorheen te komen. Toch valt een kwartier later de 2-0 wanneer tijdens een counter de bal van Cato naar Lotje gaat, die wederom Shan diep stuurt. Deze keer belandt de bal bij Charly en die rondt koelbloedig af in de linkerhoek. De rest van de eerste helft zijn de duifjes zoekende naar nog meer kansen en ontstaan er verschillende combinaties tussen de wingbacks, het middenveld en de spits. Er wordt veel geschoten, maar veelal op de keeper, wat het tegenhouden niet al te moeilijk maakt voor haar. Met een 2-0 gaan we de rust in.

Het vizier wordt weer op scherp gezet, de staarten weer strakgetrokken en de H2O huishouding op peil gebracht. Zo ontstaat de consensus om weer op ons eigen niveau te spelen en om nog een niet-nader-te-benoemen aantal doelpunten te scoren, want Overwinningsspel. De tweede helft is duidelijk een slag beter en in de 52e minuut geeft Charly na een combinatie in de as de bal schuin voor op Lau die heerlijk scoort op een manier die bij het Overwinningsspel twee punten oplevert: achter het standbeen. Iets later in de wedstrijd speelt Charly na wat gefrutsel de bal bij Veldpien in de voeten, die van buiten de 16 de bal vakkundig in de rechterhoek legt. Weer een beauty, en het staat 4-0. Over Piens gesproken: we schakelen even over naar de andere kant van het veld, waar Keeppien zich bevindt. Die had vrij weinig te doen, maar gelukkig hadden de trainers een ludieke tactische wijziging in petto waardoor ze lekker mee kon voetballen. Dit beviel Keeppien wel, die het in de 60e minuut op haar heupen kreeg en een tegenstander uitkapte en vervolgens naar de middellijn rende (eigenlijk was het niet zo ver, maar zo voelde het wel). Wordt Keeppien dan ook een Veldpien? De laatste 20 minuten zorgt Imre voor veel gevaar naar voren en weet met haar loopacties vaak de hele verdediging achter zich te laten. Zo ontstaat ook de 5-0, waarbij Imre de bal diep krijgt, die de ballon teruglegt op Charly. Het is wederom Charly die betrokken is bij een aanval, het is wederom Charly die betrokken is bij een goal, het is wederom Charly die een aanval weet te verzilveren tot doelpunt.

Na exact 90 minuten wordt er afgefloten en met gemengde gevoelens druipen de duifjes af naar de klidda. Ondanks de reeks Overwinningen die de duifjes erop hebben zitten kijken we uit naar de eerste competitiewedstrijd, waarbij het daadwerkelijk spannend kan gaan worden. Deze gaat volgende week gespeeld worden, om 15:15 thuis tegen VIOS V. D1.

ND

1Het Overwinningsspel is: het leukste spel ooit. Dit spel wordt traditiegetrouw gespeeld op een dinsdag opeenvolgend op een zaterdag waarbij een Overwinning is behaald. Is er op zaterdag geen Overwinning behaald, volgt er op dinsdag geen Overwinningsspel.