77 jaar geleden op 10 april 1946 toen een kilo kaas €0,87 kostte en Maria, Johanna en Cornelia
populaire meisjes namen waren richtten Gerrit Slotboom sr, Joop Westbroek en Dick van Sonderen
voetbalvereniging Jonathan op. Het was een dag met maar liefst 31% zon en een gemiddelde
temperatuur van 4,5 graden. Voordat voetbalvereniging Jonathan ontstond had Zeist al een
voetbalclub: ODO(oefening doet overwinnen), deze was helaas in de Tweede Wereldoorlog
gesneuveld.

Precies 28.073 dagen later zou het tweede dameselftal van voetbalclub Odysseus ’91 het veld van
diezelfde voetbalclub betreden om 14.30 voor een wedstrijd tegen Jonathan VR1. Het was een
zaterdag met een zonpercentage van 4% en een gemiddelde temperatuur van 10,3 graden(ook ons
gaat climate change niet in de koude kleren zitten). Wat dat betreft was vroeger écht alles beter.

Bij het betreden bij het, erg goede, veld viel ons meteen iets op: Het leek alsof de tegenstander hun
jongere zusjes het veld op had gestuurd. Het team van de tegenstander bestond uit meisjes die uit
2007 of later kwamen en waarschijnlijk met Hugo op de basisschool hebben gezeten. Zoals Jent zei;
‘Ik zou ze zéker om hun ID vragen!!’.

De wedstrijd was nog niet eens goed en wel begonnen of er was al een kleine hartverzakking
geweest bij de mensen op de bank. Jo was even vergeten dat ze alleen binnen de 16 haar handen
mag gebruiken en kwam goed weg met een gele kaart. Na een paar kansen van Jonathan en Fleur die
een bal van de lijn haalt is het dan helaas toch raak: 1-0…. Na een aantal kansen over en weer komt
de bank tot de conclusie dat het vooral een chaotische bedoeling is op de grasmat.

We gaan de rust in met een 1-0 achterstand, maar weten dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Na
een aardige peptalk van de trainers en onder het genot van een kopje thee(wie bedenkt dit, geef ons
gewoon limo) zijn we klaar om Jonathan volledig van de mat te spelen de tweede helft. Dit gebeurt
dan ook. Het regent kansen, maar ze willen er allemaal net niet in. Met gepassioneerd en gefocust
spel dwingen we Jonathan naar hun eigen helft en hebben ze, al zeg ik het zelf, vrij weinig meer te
vertellen in de tweede helft. Het geluk is niet aan onze zijde helaas, want de ballen gaan overal
behalve in het net. Extra zuur is het dan ook als Jonathan de 2-0 maakt…

In de tweede helft volgt er nog een bijzondere wissel. Wanneer Jo een herhaling van zetten van de
eerste helft doet en helaas het veld moet verlaten met een rode prent. Na wat onderling overleg
trekt Haak het gele shirt aan en pakt de vrije trap uitmuntend na prima teamwork met Geert die de
muur even voor haar neerzet.

We besluiten de laatste tien minuten volle druk naar voor te geven om nog iets te forceren, maar het
mocht helaas niet baten. Een 3-0 verlies is het resultaat van deze ongelukkige middag in Zeist. Na de
wedstrijd werd Hugo, de jonge god was 15 geworden, nog verrast met een flesje witte vloeistof om