34'
44'

Dames 3 4e klasse C

20 september 2008

De dag begon mooi: met een helder blauwe hemel, een stralend zonnetje, een extra ingeschakelde hulptroep - afkomstig van dames 2 (Franca en Tjitske) en een fanatieke warming up onder leiding van onze aanvoerster Els. Ook de tactische woorden van trainer Marco en coach Marc waren veel belovend. De tegenstanders, afkomstig uit het dorpje Maartensdijk, zagen er al wat ouder en breder uit. Dit kon nog weleens betekenen dat we een paar goede ouwe rotten in het vak tegenover ons zouden krijgen.  Klokslag 10.00 uur klonk het startsignaal van de scheidsrechter. Wat daarna gebeurde was niet echt mooie materie om een verslag over te schrijven. Onder andere de paarse defensie had het zwaar en maakte een aantal cruciale fouten waardoor Ody in de eerste 15 minuten maarliefst 3 doelpunten tegen kreeg. Ballen werden te slap ingespeeld en onze dames kwamen elke keer een fractie te laat. Het bleek moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen en direct te kunnen omschakelen naar beter spel. Gelukkig waren de opbeurende en coachende woorden van Franca goud waard. Ody pakte de draad weer op en ging steeds meer op de helft van de dames van SVM spelen. SVM voelde de druk komen. Het harde werken werd in de 28e minuut bijna beloond. Vanuit een corner had Ody de mogelijkheid om de bal via een kluts in het doel te schieten. Helaas lukte dit niet en schoot Rosalien de bal vervolgens net over de lat. Het kwalitatief betere spel bleef zich voortzetten wat uiteindelijk in de 32e minuut resulteerde in een mooi doelpunt van Rosalien. Zij schoot de bal rechts onder in de hoek. De keeper stond erbij en keek erna.  Helaas was de paarse glorie niet van lange duur. Een uittrap eindigde - mede doordat de verdediging niet goed opgesteld stond - in de voeten van de tegenstander die genadeloos de bal in ons doel trapte. Maar Ody gaf niet op en bleef vechten voor de bal. Via een combinatie met Franca gaf Roosmarie een mooie voorzet van links waardoor Rosalien de bal tussen de benen van de keepster in het doel kon schieten. Dit gebeurde in de 38e minuut. Daarna werd Ody onaangenaam verrassend doordat een middenvelder van de tegenpartij rond de 20 meter op doel schoot waardoor we met 2-5 op het scorebord de kleedkamer in gingen.  In de rust gaf Marco een donderspeech waardoor een aantal dames weer even op scherp gesteld werden. Dit was in de tweede helft zeker te zien. Er werd namelijk niet meer gescoord door de tegenstander. Ody creëerde nog wel wat kansen maar helaas konden deze niet verzilverd worden. De eindstand bleef dan ook 2-5.  Hierbij willen we Franca en Tjitske bedanken voor hun hulp en fanatieke inzet!  Ondanks deze eerste nederlaag blijven wij positief. Wij denken namelijk als team zeker talent en goede voetballers in huis te hebben. Verder hebben wij goed nieuws! Ons team is inmiddels versterkt door de komst van Emma onze keepster. Dit samen moet ervoor zorgen dat Dames 3 er dit jaar een mooi en goed seizoen van gaat maken! Wijzelf hebben daar in ieder geval veel vertrouwen in. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sporting 70 Dames 2 op het programma. Voor de liefhebbers: de wedstrijd start om 16.00 uur. Jullie zijn allemaal van harte welkom!     - Mariëlle Lunenburg -