De Kronkels 12
3752LM
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2985939

Zaterdag 18 maart was een goede dag. Zaterdag 18 maart was zelfs een hele goede dag. Waarom precies 18 maart zo’n goede dag was, ga ik u in dit wedstrijdverslag uitleggen.

Op 18 maart scheen namelijk niet alleen het zonnetje heerlijk, er was niet alleen een SuSa die avond, de auteur van dit wedstrijdverslag (Pieter) maakte niet alleen eindelijk zijn heren 3 debuut na maandenlang blessureleed, maar heren 3 won ook eindelijk weer eens een wedstrijd en dat zelfs van de nummer 2. Al deze factoren maakte het feit dat zaterdag 18 maart een goede dag was.

Zaterdagmiddag verzamelde de mannen van heren 3 zich bij Eemdijk. Echter bleken er verrassend genoeg geen trainers, centrale verdedigers of keepers mee gegaan te zijn. Gelukkig werd dit probleem snel opgelost met dank aan wat hulp uit heren 5 en heren 2, Kosja als trainer en ik als keeper.

Na maandenlang elk donderdag op tactiek te hebben getraind, op waar je wel en niet moet lopen en ook voornamelijk op hoe we wedstrijden zouden moeten winnen, kwam onze kersverse trainer met een nieuw plan: we gaan het op gevoel proberen. Geen ellenlange tactische bespreking, nee de opstelling werd bekend gemaakt er werd gezegd veel plezier en doe je best en hup zo gingen we het veld op.

Dat dit tactische meesterplan werkte is natuurlijk niet vreemd, want na enkele hachelijke situaties voor het doel van Pieter werd er toch echt als eerste door ons geprikt. Onze topscorer Jorno pikte een prima goal mee nadat Tijn Hugo de diepte in had gestuurd. Rond deze tijd kwam er helaas een abrupt einde aan de trainerscarrière van Kosja Melle kreeg een bloedneus en Kosja moest direct invallen. 5 minuten lang deed hij dit met verve, scheurde bijna zijn hamstring af en werd weer eruit gehaald nadat Melle zijn bloedneus weer over was.

Helaas was de rust voor Kosja zijn hamstrings maar van korte duur, want nog geen 6 minuten later ging Melle geblesseerd naar de grond en mocht Kosja voor de tweede keer die dag zonder warming up aan de wedstrijd beginnen. Gelukkig hielden Kosja en zijn hamstrings dit vol en zo gingen we het kleedlokaal in met een 0-1 voorsprong.

Na de rust en een peptalk van trainer/invaller Kosja konden we er weer vol goede moed tegenaan. Echter gold dit ook voor onze tegenstander en zij kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit. Na een aantal, al zeg ik het zelf, uitstekende reddingen van mijzelf kregen wij steeds meer grip op de wedstrijd en na een aantal opgelegde kansen was het (wie anders) Jorno die de 0-2 erin schoot. Je zag de kopjes gaan hangen bij de tegenstander en de wedstrijd zat in het slot.

In de slotfase kreeg onder andere Jonathan nog uitstekende kansen om aan ons doelsaldo te werken. Helaas overschatte hij toch de kwaliteit van zijn chocolade been een beetje toen hij daarmee vakkundig de bal door de benen van de keeper probeerde te schuiven. Uitspraken zoals “het zit niet mee vandaag”, “we hebben zoveel pech” en “eigenlijk zijn we beter” waren veelvuldig uit de kelen van tegenstander te horen, waardoor het even leek alsof we tegen onszelf aan het voetballen waren.

En zo kwam het tot stand dat zaterdag 18 maar in de boeken zal staan als een goede dag. Niet alleen werd er voor het eerst dit seizoen de 0 gehouden, werd het puntenaantal zo goed als verdubbeld, ook werd er met genot genoten van een biertje bij de SuSa om de overwinning te vieren. Tot slot wil ik nog even Leon, Ysbrand en Melle bedanken voor hun inzet en hulp.